Jokerit palasi KHL-pelien pariin voitolla Minskin Dynamosta lauantaina. Edellinen liigaottelu oli lähes kaksi viikkoa sitten pelattu kotiottelu Riian Dynamoa vastaan. Välissä Jokerit kävi Sveitsissä pelaamassa Spengler Cupissa, josta menestystä ei tullut.

SuomiKiekko-sivusto tapasi Jokereiden pitkästä aikaa maalinteossa onnistuneen Juhamatti Aaltosen, joka ei säästellyt itseään ruotiessaan viime viikkojen otteitaan. Sapiskaa sai myös koko jokerijoukkue, sillä nopeaan tahtiin hankittu 3-0 –johto oli huveta. Sveitsin reissukaan ei tuntunut olevan ”Juhiksen” mieleen.

Mikä oli voiton merkitys, kun pelattiin pitkästä aikaa sarjapeli?

Se oli tärkeää. Spengler Cup oli mitä oli. Kivat maisemat siellä oli. Pelikin oli juuri tuollaisen oloista.

Tuliko johto siinä ottelussa jopa liian helpolla?

Saatoimme luulla, että pääsemme helpolla. Kun joudumme seisomaan keskialueella, ja on taitavia jätkiä vastassa, niin he droppailevat kiekkoa ja heittelevät sitä puolelta toiselle. Sellaista vastaan on vaikeaa pelata. He pääsevät hyvin alueelle ja saavat luotua paikkoja.

”Surffailen aivan pihalla”

Aaltonen on tehnyt tällä kaudella kahdeksan KHL-maalia, mikä on miehen potentiaalin tietäen aivan liian vähän. Minskin verkkoon Aaltosen tekemä hieno ylivoimaosuma oli ensimmäinen sitten joulukuun kolmannen päivän. Välissä oli viisi maalitonta peliä.

Miltä tuntui tehdä maali pitkästä aikaa?

Oli kiva onnistua välillä. Maalien tekeminen on aina kivaa, eikä se koskaan tunnu huonolta. Viimeiset pari kuukautta ovat olleet itseltäni aika surkeaa pelaamista. Hyvä, että tulee välillä onnistumisia ja saa virtaa tähän hommaan.

Mikä on ollut vialla?

Ei ole ollut mitään koheesiota pelissä, eikä ole löytynyt yhteistä säveltä ketjukavereiden kanssa. Sitten vaan surffailen aivan pihalla välillä. En ole päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillani. Kun on koko ajan askeleen jäljessä, niin peli on sitten tuonnäköistä. Mutta kevättä kohti mennään, siellähän ne tärkeimmät pelit pelataan. Siihen tähdätään, ja tämä oli hyvä startti.

”Kapasellakin alkoi kulkea”

Aaltonen pelasi Minskiä vastaan uudessa ketjussa Petteri Wirtasen ja Jere Sallisen kanssa. Tommi Huhtala otti paikan ykkösketjussa Niko Kapasen ja Niklas Hagmanin rinnalta ja onnistui myös Minskiä vastaan maalinteossa ja Kapanen hurjasteli tehot 1+3.

Miltä uudessa ketjussa pelaaminen tuntui?

Ihan hyvältä. Oli mukavaa pelata. Kapasellakin alkoi kulkea, kun lähdin ketjusta pois. Olemme tuskailleet kaksi kuukautta, ja ketjuvaihdoksen olisi voinut tehdä kuukautta aiemmin. Yritimme nyt pelata, emmekä vain räiskiä kiekkoa ränniin. Kun pysymme kiekossa, ja pelaamme, niin pelistä nauttiikin enemmän, eikä se ole mitään hampaat irvessä pusertamista. Se ei sovi meille.

Millaisia viilauksia pelaamiseen aletaan näinä viikkoina tehdä, kun pudotuspelit alkavat jo tosiaan lähestyä?

Sinun pitää kysyä tuota Erkalta. Kai peliä on viilailtu koko kausi. Yritetään, että asiat olisivat kohdallaan kun pudotuspelit alkavat. Jos peli ei kulje siellä, on kausi nopeasti ohi! Kyllä me tarkastelemme ja käymme asioita läpi. Erkka varmaan osaa kertoa hienommin jääkiekkotermein version siitä, miten kevään pelejä lähestytään (nauraa).

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen