Ilveksen MM-kisapakilta ihmeellinen tempaus – ”Näytti siltä että se yritti potkaista mua”

© Kuva: Ilari Isotalo

Oulussa Kärppien ja Ilveksen ottelu jätti jälkipyykkiä pöydälle niin yhden loukkaantumisen kuin yhden ulosajon myötä.

Päätössummerin jälkeen viime keväänä MM-kisoissa Leijonia edustanut Ilveksen puolustaja Tommi Kivistö puolestaan hankki itselleen ulosajon ja 5+20 tilastoihin, kun hän potkaisi Kärppien hyökkääjää Mika Pyörälää kahinan yhteydessä.

– Musta näytti siltä, että se yritti potkaista mua. Ei osunut, mutta potkuliike oli. Siltä se ainakin näytti, Pyörälä kävi tilannetta läpi pohtien sitä yrittikö Kivistö mahdollisesti kampittaa häntä.

Otteluvalvoja Marko Seikkula näki itse tapahtuneen ja kertoi myös tilanteen menevän jatkokäsittelyyn. Se tarkoittaa sitä, että videopäätuomari käy tilanteen läpi ja päättää, eteneekö se Liigan kurinpitäjän käsittelyyn.

Kärpät koki myös ottelussa menetyksen, kun tähtihyökkääjä Ivan Huml joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia toisessa erässä. Äkkinäisessä liikkeessä tshekkilaituri loukkasi jalkaansa nilkuttaen hyvin ontuen pois kaukalosta.

Oululaisseuran päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan tilannetta tarkistellaan keskiviikkona kuvausten yhteydessä.

Illan kamppailun nimiinsä vei Kärpät, jonka eduksi lukemat merkattiin 4-3.

Ratkaisun avaimet tulivat eteen jo heti ottelun alkuhetkillä, kun Ilveksen nukkuessa Kärpät eteni kahden maalin karkumatkalle. Ilves onnistui vielä kehittelemään hyvää kiriä päälle, mutta sarjajohtaja Kärpät onnistui pitämään johtoasemansa loppuun asti.

Kärppien sarjajohto liigassa on jo 7 pistettä toisena tulevaan JYPiin.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen