Kärppien ja HPK:n välinen perjantain liigaottelu oli lopulta tapahtumia täynnä.

Erikoiset vaiheet alkoivat jo ennen kamppailua, kun Ouluun saapumisen yhteydessä HPK:n maalivahtien varusteet sekä Zach Hamillin mailapussi eivät saapuneet muiden matkatavaroiden mukana paikalle.

Tämän jälkeen jäähallilla alkoikin melkoinen arvonta, jonka aikana illan ottelua siirrettiin tunnilla eteenpäin ja lopulta HPK:n maalivahdeille lainattiin varusteet Kärppien A-junioreiden puolelta.

Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto ehti linjata pelin aikana Ilta-Sanomille ”jokaisen seuran olevan itse vastuussa tavaroistaan”.

Tämän mielipiteen kuultuaan HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ärähti ollen hyvin eri mieltä.

– On aika uskomatonta, että se on seuran vastuulla jos tullaan Finnairin koneella ja Finnair hukkaa ne kamat tai epähuomiossa jättävät ne jonnekin suljettuun konttiin. Mä ihmettelen sitä, että miten silloin saadaan seura tuosta vastuuseen. Aika outo kommentti, Arvonen latasi SuomiKiekko-sivustolle.

Aivan ilolla Arvonen ei ottanut ennen peliä päätöstä vastaan, että peli pelataan, vaikka silloin varusteet olivat hukassa ja edessä oli lainavarusteiden pukeminen päälle.

– Mulla on omat mielipiteeni tuosta, mutta en mä viiti niitä julkisuuteen antaa. Ammattiurheilussa maalivahdin varusteet ovat kuitenkin mittatilaustyötä, mitä kautta ne ovat erittäin tärkeitä henkilökohtaisesti. Lainakamoilla on sitten niin isot loukkaantumisriskit sun muuta.

– Mutta tämä oli päätös, pelattiin, otettiin kolme pistettä ja kotia kohti, Arvonen jatkoi.

Episodi ei tule muuttamaan HPK:lla matkustussysteemeitä, vaikka joku voisikin vähän kyseenalaistaa sitä, että kannattaako ottaa riskiä ja matkustaa vasta pelipäivänä iltapäivän puolella pelipaikkakunnalle koneella.

– Ollaan kuljettu viimeiset kuusi vuotta näin ja tämä on ensimmäinen kerta, kun käy tuollainen inhimillinen erehdys. En mä ainakaan lähde muuttamaan meidän matkustussuunnitelmia sen takia, että yhden kerran häviää tavarat.

Kaikesta huolimatta HPK pisti pöytään väkevän suorituksen, kun se haki vieraspisteet mukaansa lukemien oltua heille 4-2.

– Tuo näytti sen, että tuossa joukkueessa on sisua ja taistelutahtoa. Se näkyi heti ensimmäisessä erässä, missä blokattiin kiekkoja ja saatiin sitten muutama maali päälle. Iso kiitos kyllä joukkueelle, Arvonen tuumasi tyytyväisenä.

HPK ja Kärpät kohtaavat uudelleen heti lauantaina Veikkauskierrosten back-to-back -peleissä. Sitä varten tiedossa on ainakin Arvosen mukaan yksi muutos järjestelyihin.

– Maalivahtien varusteet menevät ainakin huollon mukana. Se on ihan selvää. Hienoa kuitenkin, että Finnair päästää meidät koneella kotia.

Alkuperäisen aikataulun mukaan HPK olisi myöhästynyt paluulennoltaan pelin viivästymisen takia, mutta Finnair odotutti 21:45 aikataulun mukaan lähdössä ollutta konetta niin, että HPK ehti siihen mukaan.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen