Runkosarjan toisena majaileva HIFK on ollut viime aikoina varsin kovassa iskussa. Joukkue on hävinnyt edellisestä yhdeksästä ottelustaan ainoastaan yhden.

– Ollaan saatu raavittua pisteitä, vaikka ei olla pelattu hyvin. Se on hyvän joukkueen merkki. Olemme voittaneet hyvällä, huonolla ja keskitason pelillä, helsinkiläisten päävalmentaja Antti Törmänen kertoo.

HIFK on ollut erityisen vahva otteluiden päätöserissä. Edellisistä 16 ottelusta joukkue on hävinnyt päätöserän vastustajalleen vain kerran. Sekin tapahtui viimeisimmässä kamppailussa TPS:aa vastaan. Törmänen on painottanutkin joukkueelleen loppuun asti pelaamista.

– Kolmansien erien taika murtui viime pelissä, joten se voidaan unohtaa. Pitää muistaa että peli kestää 60 minuuttia.

Lauantaina helsinkiläiset saavat vieraita Tampereelta, kun hallitseva hopeamitalisti Tappara saapuu vierailulle pääkaupunkiin. Tampereelta on tulossa myös iso määrä vierasjoukkueen faneja, joten Törmänen odottaakin hienoa kiekkoiltaa, mutta vaikeaa ottelua.

– Mahtava juttu, että halli on tulossa täyteen. Edessä on kova kamppailu, sillä Tapparalla on laadukas materiaali. He toteuttavat omaa suunnitelmaansa ja sellaisia joukkueita vastaan on aina vaikea pelata, Törmänen sanoo.

Jesse Happonen