Antti Raannan erikoiset NHL-tilastot ihmetyttävät – ”En tiedä mitä tapahtuu”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin suomalaisvahti Antti Raanta viihtyy kotipeleissä selvästi paremmin kuin vieraissa.

Raannalla on menossa toinen kausi Blackhawksin vahvuudessa. Tähän mennessä kotihalli United Center on ollut hänelle tilastojen valossa selvästi parempi paikka kuin vierashallit.

Raanta on torjunut kotipeleissä 13 voittoa ja hävinnyt kahdesti varsinaisen peliajan jälkeen. Torjuntaprosentti on 94,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,53.

Matkapeleissä tahti on ollut toinen. Raanta on voittanut kuudesti, hävinnyt kahdeksan kertaa varsinaisella peliajalla ja kahdesti lisäajalla. Torjuntaprosentti on 87,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,35.

– Yleensä pelaan kotona hyvin 60 minuuttia. En tiedä mitä vieraspeleissä tapahtuu. Siellä tulee aina maaleja, jotka olisi pitänyt ottaa kiinni. En ole miettinyt sitä paljoa, mutta ehkä minun pitäisi tutkia tarkemmin nauhoja, Raanta sanoo CSN Chicagolle.

Veskarin mukaan tuttu ympäristö auttaa pelaamaan hyvin. Sen sijaan vieraissa melkein kaikki hallit muissa NHL-kaupungeissa ovat vieraita, joten se saattaa vaikuttaa pelaamiseen.

– Joskus tunnen oloni mukavammaksi kotona. Kun menee uusiin paikkoihin, niin siellä tarkastelee kaikkea ympärillä tapahtuvaa, Raanta pohtii.

Päävalmentaja Joel Quenneville antaa Raannalle puhtaat paperit myös vieraspeleistä, viimeisintä lukuun ottamatta.

– On vaikeaa sanoa, mutta ihmettelen miksi vaihtelu on niin suurta. Kun katsoo hänen tämän vuoden esityksiään, niin hän on ollut hyvä. Viimeisessä pelissä hän ei ollut aivan sillä tasolla, Quenneville arvioi.