Nuorten Leijonien yritteliäs ja rohkea pelisuoritus ei lopulta riittänyt, kun vastassa oli MM-kisojen suuri suosikki Kanada.

Isäntämaa meni Montrealissa 1-0-johtoon ylivoimalla, kun jo NHL-pelejä tälle syksylle Buffalo Sabresin riveissä saanut Sam Reinhart oli ensimmäisenä irtokiekolla ja siivosi sen sisään.

Sama mies oli asialla myös toisessa erässä, kun Reinhart ohjasi komeasti Anthony Duclairin heiton verkon perukoille.

Nuoret Leijonat kuitenkin pääsi maalin päähän, kun Kanadan puolustaja Samuel Morin söhli kiekon Artturi Lehkoselle, joka veivasi limpun nuottaan.

Kolmannessa erässä Duclair ja Curtis Lazar kuitenkin kaunistelivat loppulukemia, jotka olivat 4-1 isännille. Isännät olivat tylyjä viimeistelyssä ja saivat toimitettua tarvittavat paikat sisään, vaikka Suomen maalilla Juuse Saros torjuikin mainion pelin.

Täten Kanada on ottanut turnauksen kolmesta pelaamastaan ottelusta nyt kolme voittoa. Nuorilla Leijonilla kasassa on vain yksi piste tähän mennessä. Sen on voitettava päätöspelissä Saksa, jotta paikka puolivälierissä heltiää.