Nuorten Leijonien MM-leiriryhmään valittu ja samalla myös joukkueen kapteeniksi nimetty Artturi Lehkonen kohtaa Frölundan kanssa HIFK:n puolivälierien toisessa osaottelussa tiistaina Ruotsissa.

Avauskamppailun jälkeen HIFK on maalin karkumatkalla, kun ensimmäinen kohtaaminen päättyi Helsingissä heidän hyväksi 2-1.

Täksi kaudeksi SHL:ään ja Frölundaan vaihtanut Lehkonen myöntää, että kyseisessä kamppailussa hänen edustamansa Frölunda ei ollut parhaimmillaan.

– En usko, että pelasimme yhden kauden parhaimmista peleistämme siinä ja totta kai se kostautuu jos et saa parasta irti niinkin taitavaa joukkuetta vastaan kuin mitä HIFK on, Lehkonen sanoo CHL:n kotisivuilla.

Tällä hetkellä SHL:ssä toisena oleva Frölunda on pienoisessa tappiopyörteessä.

– Meidän vain pitää löytää tapa jättää nuo neljä tappiota taaksemme (kolme SHL:ssä, yksi CHL:ssä) ja toki se tapahtuu yksinkertaisesti voiton kautta. Emme ole tätä ennen hävinneet edes kahta ottelua putkeen koko kaudella ja nyt sitten yhtäkkiä neljä peräkkäin. Mutta noin voi yhtäkkiä käydä tässä lajissa, Lehkonen kertaa ja miettii syitä tappioiden taakse:

– Isoimpana ongelmana on ollut maalinteko. Sen suhteen on vain tehtävä niin, että jatkaa sitä oman pelin pelaamista ja käyttää ne maalipaikat hyväksi mitä saamme.

Henkilökohtaisella tasolla Lehkosen alkukausi uudessa seurassa on ollut hyvin kaksijakoinen.

– Sain melko hyvän startin (7 pistettä 10 ensimmäiseen peliin), mutta sen jälkeen niitä ei ole tullut pitkään aikaan (9 peliä pisteittä), mikä on toki todella turhauttavaa. Mutta minun pitää vain jatkaa töiden tekemistä pelini suhteen ja niitä pisteitä tulee varmasti sitä kautta jatkossa.

Tsekkaa kaikki CHL:n puolivälieräparit sekä ennakkohaastattelut erikoissivustoltamme täältä!