Jarkko Ruutu ilmoitti maanantaina lopettavansa aktiiviuransa jääkiekon parissa. Ruudun uralle sattui monenlaisia kommelluksia ja yksi niistä tapahtui vuonna 2009. Ruutu nimittäin puri 6.1.2009 Buffalo Sabresin hyökkääjää Andrew Petersiä peukalosta.

Ruutu sai teostaan kahden ottelun pelikiellon ja 31 700 dollarin sakot.

Olean Times Heraldin toimittaja Bill Hoppe kuvailee tuoreessa jutussaan Ruutua yhdeksi ”NHL:n kaikkien aikojen kiusankappaleista” ja muistelee samalla lähes kuuden vuoden takaista puremisepisodia.

– Hyväksyn rangaistuksen. Hän (Peters) työnsi kätensä suuhuni, tarkoituksena satuttaa minua. Minun ei ollut tarkoitus satuttaa häntä. Yritin vain saada hänen peukalonsa pois suustani, Ruutu sanoi tuolloin.

– On kummallista edes ajatella, että tuollaista tapahtuisi kiekkomaailmassa. Minä en edes ole ajatellut ikinä tuollaista, vaikka minulla on ollut mahdollisuus tehdä tuollainen temppu tappelujen tai lähikontaktien yhteydessä, Peters sanoi tilanteesta.

Ruutu pelasi NHL:ssä 652 runkosarjaottelua, joissa hän keräsi 1078 jäähyminuuttia. Hoppe toteaa suomalaisen jättäneen lähtemättömän vaikutuksen ”superagitaattorina”.

Voit lukea Hoppen muistelut tempauksesta kokonaisuudessaan täältä.