Pari viikkoa sitten Edmonton Oilersin hyökkääjä David Perron hallitsi NHL:n siirtohuhuja. Perronin siirtoa Columbukseen pidettiiin jo lähes varmana, mutta kanadalaislaituri ei ainakaan vielä ole siirtynyt Edmontonista mihinkään.

Nyt huhut on vallannut Chris Stewartin nimi. Stewart on ehkä ensimmäinen pelaaja tällä kaudella, jonka kohdalla tehdään kohtuullisen selväksi se, että hän on kaupan. Muun muassa ESPN:n Pierre LeBrun kertoo Sabres-GM Tim Murrayn olevan valmis kauppaamaan Stewartin.

Stewart ei kuitenkaan ole esittänyt kovinkaan hyviä otteita kaukalossa. Hän on tehnyt 28 pelaamassaan ottelussa neljä pistettä. Stewart tienaa tästä kaudesta capgeek.comin mukaan 4,2 miljoonaa dollaria, siinä alkaa tulla yhdelle pisteelle hintaa.

Toki Stewart on paljoa muutakin kuin pisteiden tekijä, mutta yllättävän lepsusti hän on pelannut niissä peleissä, jotka olen häneltä nähnyt. Stewartin kun kuitenkin pitäisi olla voimahyökkääjä.

Myös Sabresin päävalmentaja Ted Nolan on ollut tyytymätön Stewartin pelaamiseen. Nolan korosti sitä, ettei Stewart voi pelata niin pehmeästi kuin laituri on pelannut. Nolan myös ”palkitsi” hyökkääjän heikoista otteista katsomokomennuksella.

En ole yllättynyt siitä, ettei Stewart ole vielä liikkunut mihinkään. Buffalo on todennäköisesti halunnut Stewartista liian suurta hintaa. Myös seurapomo Murray myönsi ESPN:lle pyytäneensä pelaajistaan ehkä liian suuria hintoja.

Stewartin arvo on tippumassa, mutta jos pitäisi sanoa joku yksittäinen pelaaja, jonka uskoo siirtyvän, sanoisin ehdottomasti Chris Stewartin.

Stewartia on huhuttu muun muassa seuraaviin joukkueisiin: Boston Bruins, Pittsburgh Penguins ja Ottawa Senators.

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu