Pittsburgh Penguinsin ja New Jersey Devilsin kohtaamisessa tunteet kuumenivat useamman kerran erinäisten taklauksien ja hässäköiden myötä.

Penguinsin 1-0-voittoon päättyneessä ottelussa kuitenkin puhutuin tilanne oli Penguinsin puolustajan Roberto Bortuzzon taklaus Devilsin legendaariseen Jaromir Jagriin.

Bortuzzo ja Jagr olivat käyneet taistelua jo hetkeä aiemmin pelikatkolla, mitä Devilsin Jordan Tootoo yritti kuitata Bortuzzolle seuraavassa vaihdossa. Bortuzzo ei kuitenkaan lähtenyt Tootoon kanssa tappelemaan, vaan hetkeä myöhemmin hän taklasi todella painavasti Jagria, joka jäi makaamaan jäähän.

Jagr talutettiin pois kaukalosta, eikä hän pelannut enää pelin loppuvaiheilla.

Devilsin päävalmentaja Peter DeBoer täräytti tilanteeseen liittyen hyvin suoran kommentin.

– Jos joku (meidän) pelaajistamme olisi tehnyt [Sidney] Crosbylle noin, siitä olisi tullut seuraava maailmansota, DeBoer sanoi pelin jälkeen.

– Se oli päähän kohdistunut taklaus. On aivan sama tapahtuiko se olkapäällä vai kyynärpäällä, se oli taklaus päähän, DeBoer jatkoi.

DeBoerin mukaan tuomarit olivat sanoneet hänelle tilanteen jälkeen etteivät he nähneet kyseistä taklausta. Kentällä taklauksesta ei tullutkaan jäähyä, mutta kurinpitovaliokunta otti The Recordin toimittajan Tom Gulittin mukaan tilanteen nopeasti tarkisteluun.

Pelin ainoasta maalista Penguinsille vastasi Jevgeni Malkin.