HIFK:ssä pelaava Nikolai Goldobin on yksi Venäjän nuorten maajoukkueen tähtipelaajista. San Jose Sharksin viime kesänä ykköskierroksella varaama Goldobin on myös nuorten MM-kisoissa väläytellyt mailataituruuttaan, vaikkakin Ruotsi-tappion jälkeen venäläislupaus sätti itseään.

– Olimme Ruotsia vastaan hieman väsyneitä. Meidän pitää pelata paremmin ja erityisesti minun pitää pelata paremmin. Se oli huono peli minulta. Minun pitäisi suojata kiekkoa enemmän eikä menettää sitä, Goldobin sanoi San Jose Sharksin kotisivujen haastattelussa.

Goldobin on nauttinut Torontossa pelaamisesta ja tunnelmasta, mikä otteluissa on.

– Kun 20 000 ihmistä katsovat sinua, niin se on jotain uskomatonta. Maalintekeminen on parasta tällaisen yleisön edessä. Toki toivoisin, että pelaisimme venäjällä, jotta kaikki kannattaisivat meitä, Goldobin vitsaili.

Venäläishyökkääjä haluaisi pelata ensi kaudella NHL:ssä. Tällä kaudella hän on HIFK:ssä pelannut 18 ottelua ja tehnyt 11 pistettä. Goldobin sanoi Sharksin verkkosivujen haastattelussa Helsingin olevan kova kiekkokaupunki ja paljasti syyn, miksi hän ja hänen agenttinsa Igor Larionov valitsivat Liigan.

– Liigassa pelataan kanadalaistyylistä, erittäin aggressivista kiekkoa. Päätimme agenttini Igor Larionovin kanssa tulla Suomeen pelaamaan, koska ajattelimme että se olisi minulle hyväksi.