SM-liigassa Lukon paidassa useamman kauden ajan erittäin kovaa jälkeä muutama vuosi sitten tehneen Jakub Petruzalekin tyttöystävä Katerina Netolicka, 26, löydettiin kuolleena 9. marraskuuta Litvinovissa sijaitsevasta pariskunnan yhteisestä kodista.

Netolickan veli löysi hänet hukkuneena ammeeseen.

Ruumiinavauksessa Netolickan kuolinsyyksi on mukaan selvinnyt sydänkohtaus, joka oli seurausta Netolickan rankan treeniohjelman aiheuttamasta ylirasituksesta.

Mallintöiden ohella potkunyrkkeilyssä kansainvälisellä tasolla kilpaillut Netolicka oli valmistautunut edeltäneet viikot lajin tuleviin MM-kisoihin treenaamalla hyvin rajusti, minkä seurauksena hänen kehonsa ylirasittui.

Netolickan sydän petti kesken kylvyn.

– Hän harjoitteli kuusi kertaa viikossa. Hänen oli tarkoitus treenata myös kuolinpäivänään, mutta hän soitti minulle ja kertoi olevansa liian väsynyt, Netolickan valmentaja Josef Bajko kertoi Daily Mirrorin mukaan.

– Hänen kehonsa oli ylirasittunut ja ymmärtääksemme hänen sydämensä vain lopetti toimimasta. Toki tällainen on yleisempää vanhemmilla ihmisillä, mutta valitettavasti näin voi käydä myös nuorille, sairaalan puolelta edustajana toimiva Zdenek Schwarz puolestaan sanoi.

Malliuransa aikana Netolicka ehti työskennellä muun muassa L’Orealille ja Pradalle.

Petruzalek puolestaan siirtyi kesken alkukauden KHL:stä takaisin kotimaahansa HC Litvinovin riveihin.