Blues-hyökkääjä Miro Aaltonen tähyää pelipaikkaa rapakon takaa.

Anaheim Ducks varasi Aaltosen kesällä 2013. Pian tämän jälkeen Aaltonen kävi haistelemassa NHL-seuran tunnelmaa harjoitusleirillä.

– Tosi hyvät fiilikset jäi kyllä reissusta. Hyviä pelaajiahan siellä on todella paljon. Treenattiin siinä ja muutamat pelit pelattiin reissun aikana. Se oli vähän sellaista haistelua, että minkälaista elämä siellä on, Aaltonen kuvailee Bluesin verkkosivuilla.

Tulevaisuuden näkymät ovat selkeästi NHL:ssä ja se on Aaltosen päätavoite.

– Tässä edetään kausi kerrallaan, mutta kyllä minulla on ulkomaat ja NHL tavoitteena ja sinne tähdätään. En tosin ole sen enempää niistä stressannut. Nyt yritän Bluesissa tehdä päivittäin kovasti hommia, jotta sinne joskus paikka aukeaisi, Aaltonen sanoo.

21-vuotiaan hyökkääjän ja Bluesin syyskausi on ollut ohdakkeinen. Aaltonen on kerännyt 30 peliin tehot 6+6.

– Alkuun oli heikkoa suorittamista ja oli paljon vaihtuvuutta joukkueessa. Opeteltavaa on rutkasti joukkueena ja nyt ollaan jatkuvasti menossa oikeaan suuntaan.

– En usko, että parasta Aaltosta ollaan vielä nähty tällä kaudella. Pitää kyllä parantaa vielä omaa peliä. Siellä on ollut joitakin hyviä pelejä ja sitten vähän huonompia. Pitäisi löytää enemmän tasaisuutta omaan tekemiseen, Aaltonen pohtii.