Vancouverin ruotsalaislaiturista Daniel Sedinistä, 34, tuli sunnuntaina 11. ruotsalaispelaaja, joka on pelannut maailman kovimmassa kiekkoliigassa 1000 ottelua. Sediniä juhlittiin Vancouverin kotiottelussa Antti Raannan edustamaa Chicago Blackhawksia vastaan.

Sedin on vasta kolmas pelaaja Canucksin seurahistoriassa, joka yltää tuhanteen otteluun. Aiemmin tähän ovat pystyneet Danielin veli Henrik sekä seuran nykyinen presidentti Trevor Linden.

Ruotsalaiskaksoset Henrik ja Daniel Sedin aloittivat NHL:ssä kaudella 2000-01. Daniel pelasi uransa ensimmäisen NHL-ottelun lokakuun 5. 2000 Philadelphiassa Flyersia vastaan.

– Juhlallisuudet merkitsivät paljon totta kai. Oli hienoa, että mukana oli vaimo ja lapset, jotka ovat olleet tukena kaikki vuodet. Tämä jännitti kuitenkin vähemmän kuin ensimmäinen ottelu vuonna 2000, Sedin hymyili ottelun tauottua Suomikiekko-sivustolle.

– Tuhat ottelua on iso saavutus. Ja, millä tavalla Daniel on pelannut kaikki nämä vuodet. Läpi uransa parhaita ketjuja vastaan. Hieno ilta, fiilisteli puolestaan Vancouverin päävalmentaja Willie Desjardins.

Daniel on veljensä Henrikin jälkeen Canucksin seurahistorian tehokkain pelaaja 825 (311+514) tehopisteellään. NHL:n pistepörssin ruotsalainen voitti kaudella 2010-11. Kaksoisveli Henrik sai oman tuhat otteluansa täyteen viime kaudella.

Itse ottelussa Vancouver oli selkeästi edellisiltana Edmontonissa pelannutta Chicagoa tuoreempi ja terävämpi. Ilotulitusta 4-1-voitossa johti työsulun aikana Tapparassakin vieraillut Jannik Hansen kolmella maalillaan.

Chicagon suomalaismaalivahti Antti Raanta oli joukkueen matkassa, mutta toipui sairastelusta ottelun aikana pukuhuoneessa.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala