Karjala-turnauksessa vahvasti esiintynyt hyökkääjä Teemu Hartikainen on seurannut kuluvan kauden aikana kasvattajaseuransa KalPa otteita, ja on myös vaikuttunut näkemästään. Hartikainen on tätä nykyä myös seuran osaomistaja.

– Olen seurannut tänä syksynä jonkin verran. Ostin pienen osuuden seurasta, joten olen seurannut. Kun Venäjällä ei ole ollut muuta tekemistä, niin olen Ruutu.fi:stä katsonut pelejä. Hienosti ovat pelanneet! Pelityyli on nätti, ja olen kyllä tykännyt siitä, Hartikainen kertoo.

– KalPa pelaa viihdyttävää ja rohkeaa kiekkoa. Jotkut ovat puhuneet, että heitä vastaan on tylsää pelata. Onhan se, jos et saa kiekkoa! Ei se katsojalle rumaa kiekkoa ole, hän sanoo.

KalPa on monen vuoden ajan tuottanut omannäköisiään nuoria pelaajia Liigaan. Hartikainen antaa tästä kiitosta seuran juniorityölle.

– Kuopiossa taitaa olla oikeanlaisia juniorivalmentajia, jotka antavat junioreiden tehdä asioita, eikä pakoteta heittämään rumpukiekkoja. Itsekin muistan juniorina, kun halusin treenata, niin Kapasen Hannu saattoi jäädä pariksi tunniksi kanssani jäälle aamutreenien jälkeen pitämään laukaisutreenejä. Sellainen valmennus on kunnossa. Jos haluat kehittyä, niin siihen annetaan mahdollisuus, ”Härski” sanoo.

Hartikainen ei itse ollut totutun KalPa-sapluunan mukainen hyökkääjä. Hän murtautui pääsarjatasolle voimahyökkääjänä, mutta viikonlopun maajoukkuepelit näyttivät, että Venäjällä vietetty aika on kehittänyt miehen kiekollista peliä valtavin askelin.

Hartikainen toki muistaa erottuneensa joukosta jo junioreissa.

RissasenJaskan” kanssa pelasimme samaan aikaan junnuissa. Hänellä vaan kesti muutaman vuoden kauemmin kuin minulla päästä Liigaan. Silloin jo näki, että hän oli todella taitava. Nythän hän naputtaa hyvin pisteitä. Minulla oli vähän erilainen pelityyli. En ollut se perinteinen KalPa-hyökkääjä, Hartikainen nauraa.

Liiga jatkuu tiistaina KalPan ja Ilveksen kohtaamisella.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen