Dallas Starsin maalivahti Kari Lehtonen yllätti itsensä erikoisesta tilanteesta harjoituskauden ottelussa.

Lehtonen on torjunut NHL:ssä jo yli kymmenen vuoden ajan. Tänä aikana englannista on tullut hänen vahvempi kielensä ja Lehtonen ajattelee englanniksi.

– Kun tulin tänne, niin minun piti kääntää kaikki päässäni suomeksi. Nyt ajattelen useimmiten englanniksi kun olen englantia puhuvien ihmisten seurassa, Lehtonen kertoo Dallas Morning Newsille.

Lehtonen on tottunut kommunikoimaan englanniksi peleissäkin. Nuoret suomalaislupaukset Julius Honka ja Jyrki Jokipakka pelasivat harjoitukaudella Starsin paidassa ja Lehtonen yllätti itsensä.

– Kun pelasin heidän kanssaan, niin aloin huutaa heille suomeksi. Se oli outoa, Lehtonen ihmettelee.

Maalivahti kokee, että parempi englannin osaaminen on tehnyt hänestä paremman ammatissaan. Kiekko-ottelun tiimellyksessä kielen kääntäminen mielessä voi viivästyttää reagoimista ratkaisevasti.

Lehtonen arvioi, että muutama vuosi takaperin hän olisi torjunut paremmin, jos olisi osannut englantia yhtä hyvin kuin nyt.

– Kun katson ajassa taaksepäin, niin se (kääntäminen) todennäköisesti hidasti minua. Pitää vain tehdä parhaansa ja oppia sopeutumaan, Lehtonen tiivistää.