Sami Vatanen nosti Ducksin liigan kärkeen – ”Nämä syö vastustajaa”

© Kuva: Getty Images

Suomalaispuolustaja Sami Vatanen pelaa juuri nyt elämänsä parasta jääkiekkoa maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Vatanen antoi elintärkeät syötöt keskiviikkona Ducksin 4-5- ja 5-5-maaleihin, kun liigan kärkeen noussut Anaheim kiri 6-5-rankkarivoittoon Los Angeles Kingsistä.

Ducksin ja Kingsin välit eivät todellakaan ole NHL:ssä kovin lämpimät, joten voitto maistui Ducksille erityisen maukkaalta. Etenkin, kun se oli ottelussa tappiolla 0-2, 1-3 ja 3-5.

– Jokainen voitto näistä paikallismatseista syö vastustajaa. Jos ne ei voita meitä kaudella kertaakaan ja joutuu meitä vastaan playoffeissa, niin se antaa meille etulyöntiaseman ja ne alkaa miettiä asioita. Nää on kivoja voittoja meille, Vatanen hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Anaheimin ykköstykki oli keskiviikkona Vancouverista keväällä Anaheimiin siirtynyt Ryan Kesler, joka painoi läpi illan kaukalossa hurjalla ”Beast modella”. Aggressiivisesta pelitavastaan ja kovasta laukauksestaan tunnettu Kesler on tehnyt Kaliforniassa uuteen joukkueeseensa vaikutuksen.

– Siinä on varsinainen ammttilainen. Valmentaja ja pelaajat kyllä tietävät, miltä tältä kaverilta saa joka ilta. Tuollaista se on ollut alusta asti. Se tulee joka ilta tänne hommiin ja sytyttää sillä muutkin, Vatanen kehuu.

”Nautin joka hetkestä”

Keslerin (2+1) johdolla Ducks sai kolmen tappion jälkeen hanat kunnolla auki myös hyökkäyspäässä. Ja vieläpä ilman ykköstykkiään Corey Perrya, joka on sivussa sikotaudin vuoksi.

– Tiedetään, että tässä joukkueessa on hyvä syvyys. Jos joku jää pois, muut nousee esiin. Se on täällä ollut vahvuus jo pitkään, että äijiä löytyy neljään kenttään ja ylikin. Perry on iso palanen ja johti maalipörssiä ennen sairastumistaan, mutta kova luotto täällä on joka jätkään.

Luottoa on myös Vataseen, jota päävalmentaja Bruce Bouderau on peluuttanut viime otteluissa Ducks-pakeista eniten. Vatasen kolmen edellisottelun peliajat ovat kaikki yli 24 minuutin. Neljän ottelun pisteputkessa oleva Vatanen nousi lisäksi puolustajien pistepörssissä viidenneksi keskiviikkona.

Vatanen, ei tuttuun tapaan, jaksa ottaa ykköspakin roolista isoa painetta.

– Ei tuollaisia mieti. Jokainen pelaaja haluaa pelata niin paljon kuin pystyy. Sain kauteen lentävän startin ja siitä hyvän fiiliksen päälle. Nyt uskaltaa pelata sitä omaa peliä ja kun edessä on hyvä joukkue, niin sieltä on helpompi itsekin tulla esiin. Sitä vain nauttii joka hetkestä, Vatanen päätti.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004