Sami Vatanen ja Ducks voittoon: ”Kannattaa näköjään päästää kaveri ohi ja tulla sitten takaa”

© Kuva: Getty Images

Anaheim Ducks haki nihkeään marraskuuhunsa vasta kolmannen voittonsa, kun se kaatoi torstaina vierasjäällä Vancouver Canucksin rankkareiden jälkeen 4-3. Vuoristoradalla pelinsä kanssa ajaneelle Ducksille voitto oli erittäin tärkeä ja maistuva monen  tiukan tappion jälkeen.

Ottelun sisällä Anaheimin pelissä vilkahteli kuitenkin tutut piirteet. Pelaamisen totaalinen lopettaminen ja 2-0-johdon menettäminen ovat tuttua kauraa aiemmista otteluista. Nyt joukkue löysi kuitenkin tavan tulla takaisin.

– Tärkeä voitto. Näköjään kannattaa päästää kaveri ohi ja tulla sitten kolmannessa takaa. Paremmin voitetaan näköjään näinpäin kuin johdosta, Ducksin suomalaispuolustaja Sami Vatanen jutteli SuomiKiekko-sivustolle ottelun tauottua.

Siihen, miksi Ducksin pelaaminen on usein lopahtanut kesken ottelun Vatanen ei osannut antaa suoraa vastausta.

– Vaikea mennä sanomaan. Tuleeko siinä sitten hyvänolon tunne, kun mennään 2-0-johtoon ja dominoidaan jotakin erää täysin. Sitten tullaan kopista takaisin ja pelaaminen loppuu. Siihen, kun keksitään lääke, niin hyvältä tää näyttää, Vatanen pyöritteli.

Kova luotto

Vancouverissa Ducks pystyi myös vihdoin voittoon lisäajalla, sillä marraskuun kuudesta edellistä jatkoaika/rangaistuslaukauskisasta viisi oli päättynyt vastustajan eduksi.

– Ei olla saatu niihin onnistumisia ja ehkä siitä pieni kipsikin tullut päälle. Mutta ei siinä mitään. Välillä tulee heikkoja hetkiä. Niissä sitten punnitaan se joukkuehenki ja katsotaan, miten mennään eteenpäin.

Vaikka Ducksin peli ei ole kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla, kokeneen joukkueen pukuhuoneessa on säilynyt rauha.

– Ei meillä ole ollut kopissa minkäänlaista lipsumista. On uskottu omaan tekemiseen ja nyt pitää vaan toteuttaa sitä omaa systeemiä ja saada virheitä karsittua. Kova luotto on tähän jengiin, Vatanen päätti.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004