Viimeisistä kahdeksasta ottelustaan vain kaksi voittanut SaiPa on ollut tosissaan viime aikoina hieman vuoristoradan parissa, vaikka välillä otteet ovatkin olleet hyvin positiivisia.

Lauantaina Oulussa sitä ei nähty, kun kotijoukkue Kärpät oli kokonaiskuvassa selkeästi edellä.

Silti vielä huolestunut lappeenrantalaisjoukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen ei ole.

– Ollaan täysin tavoitteessa mikä meillä on eli pudotuspelipaikka ja ollaan sen suhteen viivan yläpuolella. Jokaiselle joukkueelle tulee välillä vähän huonompia jaksoja kauden aikana, eikä nyt ole oikein natsannut. Tämä peli nyt oli sellainen, että ei ihan loppujen lopuksi oltu voitossa kiinni, Tirkkonen pohti SuomiKiekko-sivustolle.

– Ei saatu sellaista raikkautta ja lennokkuutta tuohon meidän peliin mitä olisi vaadittu. Kärpät oli terävämpi ja puolusti niin hyvin maalin edustaa, että ei oikein päästy sinne kunnolla. Ei vain luistin liikkunut niin kuin olisi pitänyt ja samalla Kärpät oli taas hyvin kompakti joukkue, Tirkkonen jatkoi illan pelistä.

Lääke vastoinkäymisten voittamiseen on yksinkertainen.

– Monessa pelissä ollaan oltu hyvin jo voitossa kiinni, mutta sitten ollaan hölmöilty. Kovalla työllä tässä pitää vain mennä eteenpäin. Nyt on ohjelmassa taukoa liigasta ja pari CHL-peliä, missä päästään vähän irti normaaleista ympyröistä ja päästään hakemaan sieltä positiivisia juttuja mukaan sekä myös niitä onnistumisia, Tirkkonen pohtii.

Mutta lähtökohta tiistain tärkeään CHL-peliin ei ole kuitenkaan aivan kaikista paras mahdollinen. Ohjelma kun koostuu matkustamisesta, matkustamisesta ja vielä kerran matkustamisesta.

– Tänään on sitä, yöllä on sitä, huomenna lepoa, maanantaina aikaisin harjoittelua ja taas matkustetaan. Maanantai-iltana ollaan sitten Genevessä. Varmasti pelipalaverissa koitetaan käydä sitä vastustajaa läpi ja yritetään karsia tuota omaa sapluunaa taas kasaan.

Sinänsä esimerkiksi harjoittelua Tirkkonen ei suuremmin kaipaa, vaan asiat ovat kiinni pitkälti henkiseltä puolelta.

– Sellaisia yksittäisiä asioita pelin sisällä ne ovat, mitä voidaan käydä läpi puhumalla ihan porukalla kuin henkilökohtaisesti viisikoiden kanssa.

SaiPa kohtaa tiistaina Geneven vierasottelussa Mestarien liigan eli CHL:n jatkopelien avauskierroksella. Toinen osaottelu on luvassa puolestaan 11.11. kotona Lappeenrannassa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen

Tsekkaa CHL:n asetelmat jatkokierroksille erikoissivustoltamme täältä!