HIFK:n isoksi sankariksi Mestarien liigan eli CHL:n ensimmäisellä jatkokierroksella nousi lopulta hyökkääjä Jasse Ikonen, joka tykitti kaksi osumaa toisessa osaottelussa Fribourgin verkkoon.

Niillä ja Tomas Zaborskyn tyhjiin iskemällä osumalla peli kääntyi HIFK:n eduksi 3-1 ja täten punanutut varmistivat jatkoonpääsyn ensimmäisen osaottelun päätyttyä Sveitsissä tasalukemiin 2-2.

Haasteiden jälkeen Ikonen ottikin jatkopaikan ilolla vastaan.

– Kyllä maistui… vielä kun vieraissa oli vähän huonompaa peliä meillä alla. Saatiin siellä punnerrettua tasoihin ja luomaan uskoa. Nyt sitten kotiyleisön edessä tarvittavat maalit ja sitä kautta jatkoon, Ikonen summasi toisen osaottelun SuomiKiekko-sivustolle.

Myös toisessa osaottelussa HIFK:lla oli omat vaikeudet, mitkä se onnistui kuitenkin voittamaan.

– En tiedä oliko taustalla vähän sitä, että alussa lähdettiin liian tarkasti miettimään tuloksen kautta, minkä johdosta peli meni varovaiseksi. Saatiin kuitenkin pumpattua peliä toiseen erään ja sama meno jatkui kolmannessa erässä.

– Jokainen vain pisti sen keskittymisen siihen meidän omaan peliin eikä jääty miettimään sitä mitä kaveri tekee. Yhdessä pelaamista ja itsensä likoon laittamista, Ikonen mietti reseptiä sen suhteen miksi HIFK:n ilme parani huomattavasti ja takasi voiton toisessa kamppailussa.

Jalat kevyenä

Ikonen oli iso nimi voitossa iskettyään molemmat maalinsa vielä aivan Fribourgin maalin edustalta. Joukkuetoveri Matti Lamberg letkauttikin illan sankarista vitsikkään ”röyhkeä paskiainen” -heiton ilmoille kehujen siivittämänä.

Ikonen itse puolestaan langetti onnistumisista krediitit ympärille.

– Pääsi ohjailemaan hyvistä syötöistä ja sattui pomppimaan sisään. Kyllähän ne maalit totta kai hyvälle tuntuvat, Ikonen hymähti.

Muutenkin syksy on ollut 24-vuotiaalta Ikoselta tähän mennessä hyvin onnistunut. Kaiken taustalta löytyy hyvinkin yksinkertainen syy.

– Saanut ehjänä olla eikä ole tarvinnut kesällä tehdä mitään operaatioita. Kivahan se on pelata, kun ei kolota joka paikkaa. Lähtenyt sitä kautta kausi liikkeelle ihan toisella tavalla kuin aiemmin.

Ikonen myös piti siitä, missä merkeissä HIFK:lla maajoukkuetauko meni. Aivan normaalilla tavalla se ei sujunut, sillä viime viikolla ohjelmassa oli vielä tiistaina CHL-ottelu, jonka jälkeen puolestaan ehti vierähtää viikko ennen toista CHL-koitosta.

– Useana vuonna se on kuitenkin mennyt niin, että harjoitellaan vain, mutta nyt saatiin ihan rauhassa palautellakin. Kun tuossa pelejä tulee lisää, niin se tietää heti lisää rasitusta jalkoihin sun muihin. Oli hyvä ottaa muutama vapaapäivä tuohon ja kuitenkin päästiin siihen arkeen kiinni heti mainiosti sen jälkeenkin, Ikonen kertasi viime aikoja hyvin tyytyväisenä.

Seuraavalla jatkokierroksella CHL:ssä HIFK kohtaa Frölundan. Tavoitteet ovat korkealla.

– Uusi sarja ja mukavahan tässä on lähteä katsomaan, että miten tästä taival loppua kohden menee.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen