Tappara elää jälleen vaikeaa vaihetta. Yhdeksän voitetun liigaottelun jatkeeksi tamperelaisten neljä viime peliä ovat kaikki päättyneet tappioihin. Saldona on yksi piste.

Tappara yrittää paluuta voittokantaan perjantai-iltana isännöidessään KalPaa.

– Näitä tulee pitkän kauden aikana. Vähän on taas kipsi päällä. Vire ei oikein meinaa löytyä. Uskon ja toivon, että se löytyy mahdollisimman nopeasti. Tämä kausi on ollut vuoristorataa. Voitto- ja tappioputkia on. Eiköhän perjantaista ala voittoputki, tuumaa Tapparan kultakypärä Olli Palola.

Tapparan perisynti on ollut kehno viimeistely. Vaikka alakerta on tiivis, ei hyökkääminen ole ollut tarpeeksi tehokasta. Viime kaudella 27 kertaa runkosarjassa viimeistellyt Palola on tehnyt tällä kaudella kahdeksan maalia, ja viimeisen kuuden ottelun saldo on 1+1.

Palola tietää, että kun tehoja kaivataan, katseet Tappara-leirissä kääntyvät häneen. Yritystä Palolalta ei ole puuttunut, sillä hän on Liigan laukaisutilastossa toisena. Viimeksi HIFK:ta vastaankin Palola laukoi neljä kertaa.

– Kyllä todellakin! Nyt pitäisi alkaa ottaa vastuuta maalinteosta ja sitä kautta auttaa porukkaa, Palola sanoo.

– En usko, että tässä on paineiden kanssa mitään tekemistä. Se kuuluisa apina on vähän selässä. Olen luottavainen, että kun se tipahtaa, niin se tipahtaa.

Palola ei ole ainoa Tapparan tehojen kanssa tuskaileva. Koko joukkue on tehnyt sekä yhteenlaskettuna (45) sekä ottelua kohden (1,96) vähiten maaleja koko Liigassa. Vastaavasti alakertakin on toki tiivis, sillä sen verkkoon on tehty myös toiseksi vähiten maaleja (45).

– Puolustus on toiminut hyvin. Suurimmat ongelmat ovat maalinteossa ja hyökkäyspelissä. Se on tämän hetken tilanne, Palola myöntää.

Tappara koki pitkän tappioputken aiemminkin tällä kaudella, kun se pelasi syys-lokakuun vaihteessa neljä pisteetöntä ottelua. Sen jälkeen Champions Hockey Leaguen alkulohkon peli mukaan lukien käynnistyi kymmenen ottelun voittoputki.

– En muista yhtään, millä silloin putki avattiin. Ei ollut mitään poppakonsteja, saunailtaa tai semmoista. Rentous pitää vaan löytää, sitä kautta ne maalit uppoavat. Kun ketsuppipullo aukeaa, se sitten tosiaan aukeaa. Hampaat irvessä puristamisella tämä ei ainakaan laukea. Se on nähty, Palola ohjeistaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen