Pittsburghin Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä teki upean paluun tiistaina NHL-kaukaloon. Määttä johdatti joukkonsa tyylikkääseen 4-0-voittoon sarjaa johtavasta Montreal Canadiensista. Paluu maistui luonnollisesti Määtälle, jolta poistetiin kaksi viikkoa takaperin kilpirauhasesta syöpäkasvain.

– Kiva päästä taas pelaamaan. En mä vielä omalle tasolle päässyt, mutta kyllä sen nyt ymmärtää. Kaksi viikkoa on kuitenkin pitkä aika olla pois peleistä. Hyvä saada sairaalahommat ja tuo ensimmäinen peli pois alta, Määttä kommentoi SuomiKiekko-sivustolle.

Määttä pelasi paluu ottelussaan hivenen päälle kaksikymmentä minuuttia, neljänneksi eniten Pittsburgh-puolustajista. Christian Ehrhoffin parina pelannut Määttä selvisi iltapuhteestaan tyylillä ilman suurempia virheitä. Jyväskyläläisen tehotilastoon merkattiin lopulta +1.

– Oli jopa yllätys, että pääsin pelaamaan näin nopeasti. Alkuun palautumisaika leikkauksesta piti olla neljä viikkoa, mutta operaatio meni tosi hienosti ja meni vain pari päivää, niin kroppa alkoi tuntua normaalilta. Tosi nopeasti tässä on kunto tullut takaisin.

Fleury kentän paras

Joukkuee suoritusta Määttä ei malttanut olla hehkuttamatta.

– Pelattiin todella hyvä peli. Ja nimenomaan kokonaisvaltaisesti sekä hyökkäyksessä että pakissa. Eivät ne saaneet kuin muutaman paikan ja nekin (Marc-Andre) Fleury hoiti hienosti. Hän oliu selkeästi meidän paras.

Lentokentältä Määttä suuntasi joukkoineen takaisin kotiin.

– Nyt lennetään kotiin ja huomenna palautellaan sekä keräillään voimia viikonloppuun. Silloin kohdataan kahdesti Islanders putkeen, Määttä päätti.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala