Markkasen piinapenkissä Janne Pesonen: Karjala-turnauksessa vain MM-tavoitteella

© Kuva: Getty Images

Meneillään olevan Karjala-turnauksen kokeneinta leijonakaartia edustaa maailmanmestari Janne Pesonen. Ak Bars Kazanin hyökkääjä viiletti Suomi-Tshekki –ottelussa ykkösketjun laidassa yhdessä muiden Bratislavan-sankareiden Jarkko Immosen ja Antti Pihlströmin kanssa.

Pesonen tavoittelee tosissaan paikkaan Suomen MM-joukkueessa oltuaan viime keväänä kolmen peräkkäisen MM-komennuksen jatkoksi vaihteeksi ulkona joukkueesta.

Miltä roolisi tuntui Immosen ja Pihlströmin kanssa ykköskentässä?

Tosi hyvältä. Siinäkin mielessä oli varmasti turhan paljon intoa, että pääsin pelaamaan ”Jaken” kanssa. Pihlströmkin on tuttu jätkä vuosien varrelta. Pääsin vielä pelaamaan enemmän kuin mitä olen saanut pelata seurajoukkueessa. Mikäs tämän hienompaa?

Et varmaan olisi täällä, jos MM-kisat eivät olisi tavoitteena?

En tietenkään. Hommia tehdään kevättä varten ensi seurajoukkueessa ja koetetaan mennä siellä ensin niin pitkälle kuin mahdollista. Sitten kevättä kohti siitä.

Uskotko, että valinta nimenomaan ensimmäiseen turnaukseen osoitus korostunut merkki potentiaalistasi MM-valinnoissa?

Kaikilla, joita valitaan kaikkiin turnauksiin, on sauma päästä kisoihin. Sitten kaikki on itsestä kiinni.

”Liikaa intoa pöksyissä”

Suomen lähtöasetelma Tshekki-otteluun oli vähintäänkin hankala, sillä joukkue ehti pitää vain yhden jääharjoituksen ennen peliä. Monet leijonapelurit edustivat omia seurajoukkueitaan CHL:ssä ja KHL:ssä vielä tiistaina.

Mitä pelin pääpiirteitä ehditte käydä läpi ennen avausottelua?

Emme ehtineet käydä läpi hirveästi asioita. Karvauspeliä ja oman pään puolustamista käsiteltiin. Onnistuimme niissä hyvin. Muutamia kiekonmenetyksiä tuli, ja niistä Tshekki sai vastahyökkäyksiä. Pääsääntöisesti klaarasimme sen hyvin.

Tunsiko kaukalossa sen, että joukkueella oli alla vain yksi harjoitus?

Ehkä vähän. Ennemminkin tuntui siltä, että itsellä oli vähän liikaa intoa pöksyissä. Vähän sitä voisi kääntää pienemmälle.

Mistä sellainen into tuli?

Oli tosi kivaa päästä taas tänne. Joukkueessa on paljon tuttuja jätkiä ja hieno meininki. Olin niin kuin pikkupoika ensimmäistä kertaa kesän jälkeen jäällä.

Rentoa ja jämäkkää

Päävalmentajana debytoinut Kari Jalonen on Pesoselle tuttu mies Kärpistä monen vuoden ajalta. ”Pessi” ei toki ole ainoa pelaaja tämän viikonlopun Leijonista, jolla on yhteistä historiaa ”Kojon” kanssa. Tämä auttoi Pesosta osaltaan otteluun valmistautumisessa.

Huomasiko sen, että päävalmentaja oli tuttu?

Juu juu! Ei tullut oikeastaan mitään yllättävää, muutamia pieniä viilauksia. Pääsääntöisesti mentiin tutuilla kuvioilla. Itselleni oli helppoa tulla mukaan.

Eli sapluunat ovat selkeät ja kuri tiukkaa?

Meininki on rento, mutta jämäkästi mennään!

Mitä mainitsemasi viilaukset ovat?

Oman päässä pelissä yritettiin hakea uusia juttuja. Mitään mullistavaa ei kuitenkaan ollut. Yksi kunnon jäätreeni on kuitenkin vasta takana, emmekä ehtineet alkaa lyödä kaikkea uusiksi. Hyvin taistelimme siinä mielessä.

Millä tavalla peliä ehtii tämän viikonlopun aikana kehittää, kun aikaa on vain muutama päivä?

Uskon, että kun saimme ensimmäisen pelin pelattua, niin voimme katsoa videoita tästä ja sitä, mitä pitää muuttaa ja viilata lisää. Uskon, että saamme uutta infoa vielä ja voimme valmistautua sitä kautta viikonloppuun.

Eli sinultakin on lupa odottaa viikonlopun aikana tehoja?

Kyllä. Totta kai.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen