Leijonilla askel eteenpäin päävalmentaja Kari Jalosen mukaan: ”Parempia nyt oltiin”

© Kuva: Juha Tamminen
Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Leijonat pisti lauantaina hienon show’n pystyyn Hartwall Arenalla, kun se kukisti Venäjän peräti lukemin 6-2.

Vielä avauserän jälkeen tasaisissa merkeissä ollut kamppailu kääntyi Leijonille toisessa erässä, missä verkot heiluivat tiheään tahtiin.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen olikin tyytyväinen siihen, miten homma lähti rullaamaan pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen.

– Startti oli vähän sillä tavalla yllätys, että se jäi noin vajaaksi. Sitä mieltä olen, että fysiikka ei siinä pelittänyt, sillä henkisesti oltiin kyllä valmiita, Jalonen mietti SuomiKiekko-sivustolle harvaksi negatiivisen puolen asiaksi jääneestä alusta.

– Pelattiin sitten hyvää jääkiekkoa kyllä 50 minuutin ajan. Mikä oli hienointa, niin saatiin niitä asioita mitä pohjilta pyydettiin. Rohkeutta ja kovuutta sille pelille. Tuli hyviä klippejä kyllä sen suhteen, että päästään eteenpäin tuon pelin kanssa.

– Ja erittäin hyvää oli kyllä tuo joukkuepeli, missä pystyttiin hyvin vetämään kaikilla neljällä ketjulla. Siihen vielä erikoisosaamiset päälle, varsinkin tuo alivoima missä Petteri Wirtaset ja Lennart Petrellit vetivät erittäin hyvin. Saatiin noilta tuoreilta jätkiltä energiaa kyllä.

Vielä toisen erän alkuun Leijonat koki takaiskun, kun Venäjä eteni johtoon, mutta se ei koneita hyydyttänyt.

– Jatkettiin pelaamista normaalisti, niin sen pitää mennäkin. Joukkue ei jäänyt siihen jumiin, vaikka se osuma siihen helposti tulikin toisen erän alkuun.

Jalonen oli tyytyväinen siihen askeleeseen minkä Leijonat otti suoritusten osalta.

– Kyllähän me nyt oltiin parempia kuin Tshekkiä vastaan. Vähän sellaista jatkumoa oli Tshekki-pelistä. Pitää vain kerätä nyt sitten paukut sunnuntaille, pitää tulla niin sanotusti ylhäältä alas ja olla nöyrä taas silloin. Aika vähän aikaa on seuraavaan peliin, niin toivotaan, että pelaajat pystyvät tuohon.

Pieniä vastoinkäymisiä tuli kuitenkin loukkaantumisten saralla.

– (Janne) Pesosella on sellainen kolhu, että ei pysty pelaamaan. Siellä on kuitenkin (Joonas) Kemppainen, (Jani) Tuppurainen ja (Julius) Junttila tarjolla, mutta katsotaan vielä. Pitää ensin analysoida tämä peli ja sitten tehdään vasta kokoonpanot.

Isänpäivän Ruotsi-peliin lähtökohta on kuitenkin selvä.

– Kyllä me voitto halutaan kaikille maan isille antaa. Se on se meidän tavoite täällä. Kaksi voittoa on alla ja tämä tuorein antoi varmasti meille itseluottamusta tuohon tekemiseen, Jalonen pohti.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!