Leijonaluotsina debytoinut Kari Jalonen: ”Nyt pelaajat eivät ole lehtijuttujen varassa”

© Kuva: Ilari Savonen

Karjala-turnauksessa liikkeelle lähti uusi aikakausi Leijonissa, kun päävalmentajana debytoi Kari Jalonen.

Saldona olivat voitot Tshekistä ja Venäjästä sekä tappio päätöspäivänä Ruotsille, kun mörkönä toimi Jokereiden maalivahti Henrik Karlsson (lue lisää Karlssonin mietteitä täältä ja Jalosen mietteitä Ruotsi-pelistä täältä).

Kun Jalonen summasi viikonloppua kokonaisuudessaan yhteen ja mietti sen antia, nousi paljon positiivista esille.

– Kasvoimme pelillisesti ja kasvoimme henkisesti, Jalonen tiivisti SuomiKiekko-sivustolle.

– Vaikka Ruotsi-pelissä oli 0-3-tilanne, niin näytettiin sielua ja sitä, että haluttiin taistella takaisin sieltä mukaan peliin. Ei mennyt sillä tavalla pelailuksi, vaan päinvastoin. Taisteltiin ihan oikeasti ja yritettiin kuroa eroa kiinni. Näytti siltä, että olemme saaneet asioita eteenpäin.

Esille nousi erityisesti mukaan nimettyjen pelaajien sitoutuminen.

– Vielä ensimmäisen vaikean pelin jälkeen pojat kyllä tekivät sitä todella hyvin. Oli ilo todistaa sitä kaikkien pelaajien osalta tämän viikonlopun aikana.

– Siitä on hyvä jatkaa.

– Päästiin joukkueen pelin kanssa todella hyvin liikkeelle. Ilme ja tapa millä me halutaan pelata saatiin näkyville myös sunnuntaina. Tshekki-peli oli sellainen, että se tuli nopeasti vastaan. Venäjä-pelissä taas ne asiat näkyivät sitten todella hyvin, Jalonen pohti pelillistä puolta.

Jalosella myös tuli hyvin selväksi se, että mitä pelit tosissaan vaativat myös Karjala-turnauksen puolella.

– Se vauhti ja se fyysisyys, ne ovat tällä tasolla kovaa luokkaa. Se tuli selväksi varsinkin Venäjä-pelissä ja myös nyt Ruotsia vastaan. Kyllä täällä pitää fyysisesti puolustaa ja fyysisesti hyökätä.

– Tässä on tullut kolmet MM-kisat katsottua tarkasti läheltä, kahdet maikkarin studiossa ja yhdet Minskistä katsomosta. Vielä kun tuohon penkin taakse meni, niin valkenee hyvin se, että mikä se taso tosissaan näissä on.

Yhteistyö oikeaan suuntaan

Jalosella turnausdebyytissä edessä oli myös ensimmäinen kokemus uuden valmennusjohdon kanssa, jossa mukana apuvalmentajina olivat Ville Peltonen, Ari Moisander ja jo viime kaudella Erkka Westerlundin tiimissä ollut Lauri Marjamäki.

Jalonen oli hyvin kiitollinen siitä, millainen tiimi Leijonien takana onkaan tekemässä hommia.

– Olen todella tyytyväinen tuohon tiimiin. Jos olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen, niin myös tiimin. Ollaan Jeren (Lehtinen) kanssa saatu rakennettua siitä todella hyvä. Jaettiin paljon töitä ja tämä on se tapa, miten meidän kannattaa jatkaa. Saatiin oikein hyviä kokemuksia.

Erityisen tärkeänä leijonaluotsi piti sitä, että nyt moni pelaaja näki sen, että mitkä Jalosen omat tavat ovat joukkueen luotsaamisessa ja asioiden viemisessä eteenpäin.

– Ihan kaikki pelaajat eivät kuitenkaan ole olleet aiemmin mun kanssa tekemisissä. Kyllä heidän pitää nähdä se, että minkälainen persoona olen, minkälainen tyyppi ja miten johdan joukkoja. Tietävät nyt siitä eivätkä ole niin sanotusti lehtijuttujen varassa, Jalonen hymähtää.

– Tärkeää tuossa on se, että yhteistyö meidän kaikkien valmentajien kanssa sujuu ja pelaajat näkevät miten me toimitaan, miten me valmennetaan ja millaisia persoonia me olemme. Se on loppujen lopuksi tärkeää, että se tieto on siitä. Senkin suhteen peli on nyt avattu.

– Ja sen takia pelaajien pitää olla näissä turnauksissa mukana, että he näkevät sen, Jalonen painottaa.

Seuraavana edessä on joulukuussa pelattava Sotshin turnaus. Tarkkailutyö senkin turnauksen suhteen jatkuu, kun taas samalla ensin Jalonen ja GM Lehtinen käyvät läpi Karjala-turnauksen annin pelaajien henkilökohtaisten suoritusten osalta.

– Jere on tehnyt koko ajan muistiinpanoja pelaajien yksilötason suorituksista MM-kisoihin nähden. Totuus on se, että meillä on paljon kokeneita MM-kisatason pelaajia Venäjällä, Ruotsissa sun muualla. Tullaan seuraamaan heitä tarkasti.

– Ei pysty vielä sanomaan, että ketkä tämän turnauksen osalta jatkavat matkaa Sotshiin, mutta se on selvää, että me halutaan nähdä mahdollisimman paljon pelaajia näissä tapahtumissa.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.