Jokereiden maalivahti ryösti turnausvoiton Leijonilta – ”Kyllähän siinä niin kävi”

© Kuva: Juha Tamminen

Leijonat ei onnistunut nappaamaan voittoa Karjala-turnauksesta, kun päätöspäivänä sunnuntaina Ruotsi oli parempi lukemin 3-0.

Leijonat oli voittanut niin Tshekin kuin Venäjän aiemmin viikonloppuna, mutta kun Ruotsi nappasi kolmen pisteen voiton sunnuntailta, meni turnausvoitto länsinaapuriin.

Ironiseksi asian teki se, että voiton takuumiehenä oli Jokereiden maalivahti Henrik Karlsson. Samalla kun taustalla oli ollut se, etteivät Leijonat saaneet kaikkia pelaajia Jokereista mukaan käytettäväksi.

– Tämä on tätä keskustelua, mutta kyllä Karlssonin esitys oli sitä luokkaa, että kiekko ei vain mennyt sinne verkon perukoille. Meillä nytkin oli kuitenkin 15 huippupaikkaa, mikä oli samaa luokkaa kuin Venäjää vastaan. Silloin saatiin muutama helpohko osuma, mutta nyt vain ei sitten mennyt noista mistään sisään, päävalmentaja Kari Jalonen myönsi.

Iso kysymys oli myös se, että pystyikö Leijonien joukkue latautumaan tarpeeksi hyvin lauantaina tulleen ison Venäjä-voiton jälkeen Ruotsi-kamppailuun.

Jalosen mukaan pystyi.

– Toistettavuus suorituksissa tekee huippujoukkueen ja pitää tietenkin analysoida tuo peli vielä tarkemmin, mutta kyllä se näytti siltä, että se peli pyöri tuossa koko ajan. Ei meidän tarvinnut sitä puristella.

– Annettiin vain kaksi aika todella halpaa maalia ja kolmas sitten oli meidän oma kiekonmenetys, mikä saadaan ottaa omaan piikkiin. Ne vaan ovat tällä tasolla sitten niin kovia juttuja.

Leijonaluotsina debytoinut Jalonen ei suorilta käsin lähtenyt nimeämään yksilötasolta onnistuneita suorittajia, vaan sen suhteen asiaa halutaan tarkistella vielä rauhassa.

– Kyllä täällä suurin osa antoi kuitenkin meille hyvät ja positiiviset näytöt. Kyllä tuon tarkistelun suhteen on vielä töitä edessä.

Lisää Jalosen mietteitä maajoukkuekauden avausturnauksesta luvassa lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!