Yksi Suomen kaikkien aikojen jääkiekkoilijoista, Saku Koivu, kertoi tänään kuulumisiaan kotimaiselle medialle Helsingissä.

Puheeksi tuli myös Pittsburghin nuorelta puolustajalta Olli Määtältä hiljattain poistettu kasvain. Koivulla itsellään todettiin syksyllä 2001 non-Hodgkinin lymfooma -niminen imusolmukesyöpä.

– Kyllä se on sellainen asia, että kun sen sanan (syöpä) näkee mediassa, ja kun se Ollin kautta tulee tietyllä tavalla niin lähelle, niin kyllä siinä taas kerran istahtaa alas ja miettii omia kokemuksiaan. Pystyn varmasti ajattelemaan, mitä hän on kokenut, kun uutinen on hänelle tullut, Koivu totesi Helsingissä.

– Olen ajatellut, että nyt kun palaan Pohjois-Amerikkaan, olen häneen yhteydessä.

– Siihen taisteluun tulee niin paljon erilaisia tunteita. Lähimpien tuki on tietysti se tärkein, ja ainakin itse koin, että pienessä piirissä pääsi sinuiksi asian kanssa. Sen jälkeen on helpompaa puhua muiden kanssa.

Saku Koivu palaa tänään jäälle ensi kertaa uransa lopettamisen jälkeen, kun MM-95-kultajoukkue kohtaa Ruotsin hyväntekeväisyysottelussa. Koivun kuulumisia luvassa vielä ennen ottelua SuomiKiekko-sivustolla.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant