Kimmo Timosen ja hänen hyvän ystävänsä Scott Hartnellin suunnitelmat menivät viime kesänä pipariksi.

Kaksikon yhteinen taival alkoi kaudella 2000-2001 Nashville Predatorsissa. Miehet pelasivat ensin kuusi kautta Predatorsissa, jonka jälkeen he samaa matkaa siirtyivät Philadelphia Flyersiin kesällä 2007. Tämän jälkeen he pelasivat Flyersissa aina viime kauden loppuun saakka.

Timonen ja Hartnell olivat jo puhuneet tulevan tammikuun 19. päivästä, jolloin Hartnellin oli määrä pelata uransa 1000:s NHL-ottelu. Timonen oli innoissaan siitä, että pääsisi jakamaan tuon hienon hetken Hartnellin kanssa.

Viime kesäkuun 13. päivä Timonen solmi Flyersin kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen ja kaikki näytti edelleen hyvältä. Vain 10 päivää myöhemmin tilanne muuttui yllättäen: Flyers kauppasi Hartnellin Columbus Blue Jacketsiin.

– Hän oli shokissa, minä olin shokissa. Puhuimme tästä paljon viime kesänä. Puhuimme siitä, kuinka päättäisimme urani yhdessä. Kun tämä ei ollut mahdollista, niin olimme molemmat todella pettyneitä, Timonen kertoo Philly Newsille.

Flyers-GM Ron Hextall teki selväksi, ettei Hartnellille ole seurassa enää sijaa. Tämän jälkeen kanadalainen luopui sopimuksessaan olleesta kauppaamisen kieltävästä pykälästä. Hartnell matkasi Columbukseen ja tilalle tuli R.J. Umberger.

– Olen ollut liigassa pitkään. Ymmärrän tämän täysin. Silti se tekee kipeää. Tein sopimuksen Phillyn kanssa pelatakseni loppu-urani siellä, Hartnell muistelee kuusivuotista pahviaan kesältä 2012.

Hextallin tekemä kauppa ei ole ainakaan vielä osoittautunut kovinkaan järkeväksi. Hartnell on iskenyt pohjamudissa rämpivälle Columbukselle 15 peliin saldon 5+9, kun taas Umbergerin 14 pelin tehot ovat vaatimattomat 1+2.

Jälkikäteen voi todeta, ettei Timosen ja Hartnellin haave olisi välttämättä toteutunut, sillä suomalainen ei ole pelannut tällä kaudella otteluakaan veritulppien vuoksi. Timosen uran jatko selviää ensi vuoden puolella (uutinen).