Vasta viisi peliä loukkaantumisen takia Medvescakissa pelaamaan ehtinyt Ville Leino on vasta ehtinyt totutella täysin uuteen sarjaan ja joukkueeseen.

Kun pelituntuma on ollut kadoksissa, ei Kroatiassa olla nähty vielä parasta Leinoa. Tuttu valmentaja Doug Shedden ei ole kuitenkaan huolissaan suomalaisen pelistä.

– Leino ei ole pelannut vielä sillä tasolla, mitä me odotamme. Kesken kaiken tullut loukkaantuminen vaikeutti varmasti pelaamista. Mutta hän on parantanut koko ajan, kanadalaisvalmentaja pohti.

Odotukset ovat silti korkeat.

– Hän on viime peleissä näyttänyt paremmalta ja paremmalta. Hän kaipaa yhtä kunnon superiltaa. Ehkä entinen joukkue sytyttää hänet, Shedden viittasi lauantain Jokerit-peliin.

Ei vielä täysin kunnossa

Kolme peliä ennen vammaa pelaamaan ehtinyt Leino myönsi, että kärsivällisyys on ollut takaiskujen myötä koetuksella.

– Kyllä se rassaa. Peli rupesi jo kulkemaan, kunnes heti tuli uutta takapakkia. Se on ikävä tilanne, mutta ei auta katsoa taaksepäin.

Oma kuntokäyrä hakeekin vielä huippuaan.

– Ei ole vielä sataprosenttinen kunto yllä. Mutta nyt pystyy auttamaan jo joukkuetta ja tekemään oikeita asioita kentällä. Ja koko ajan tuntuu paremmalta.

Muuten uusi ympäristö eksoottisessa Kroatiassa on tarjonnut juuri sitä, mitä Leino on etsinyt.

– Päälimmäinen tunne on se, että pääsee nauttimaan pelaamisesta ja keskittymään oleelliseen eikä mihinkään muuhun. Se on ollut hienoa.

Shedden ennakoi, että vanha seura saattaisi sytyttää. Pitääkö tämä paikkansa?

– Kyllä se sytyttää. Ei ole mikään tavallinen runkosarjapeli sen suhteen, Leino kiteytti.

Medvescak-Jokerit alkaa lauantaina Suomen aikaa klo 19.00.

Ilari Isotalo, Zagreb
Twitter: @IlariIsotalo

Tuoreet sarjataulukot ja kaikki KHL-uutiset löydät ERIKOISSIVULTAMME!