Suomen Jääkiekkoliitto aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Neuvottelut voivat johtaa henkilöstön vähentämiseen enimmillään kahdeksalla henkilötyövuodella. Ratkaisuja haetaan myös toimintojen uudelleenjärjestelyillä sekä mahdollisilla organisaation, tehtävien ja vastuiden uudelleen organisoinnilla.

– Yleismaailmallinen taloudellinen tilanne näkyy myös Jääkiekkoliiton arjessa. Meidän on pakko sopeuttaa kulurakennettamme tuottoja vastaavaksi, toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

Jääkiekkoliiton vuoden 2015 alustava talousarvio on 200 000 euroa tappiollinen, eikä taloudellisen tilanteen uskota lähivuosina helpottavan.

– 2012 ja 2013 MM-kotikisojen hieno taloudellinen tulos on varmasti monella tuoreessa muistissa, mutta nämä varat on tarkoitettu ensisijaisesti lajin kehittämiseen ruohonjuuritasolla. Jääkiekkoliitto on kohdistanut MM-tuottoja erilaisiin kehittämisprojekteihin vuodesta 1998 lähtien noin miljoona euroa vuodessa.

– Viimeisten kotikisojen tuotot mahdollistivat vastaavan resursoinnin tuleville vuosille, mutta eivät tuoneet sinänsä merkittäviä lisäresursseja aikaisempiin vuosiin verrattuna. Kentälle suunnattuihin euroihin emme halua koskea, lajin näkökulmasta on järkevämpää tehostaa hallintoa ja organisoida uudelleen muita toimintoja, Nurminen jatkaa.

Lähde: Jääkiekkoliiton tiedote