Mestarien liigassa eli CHL:ssä Kärpillä vastassa jatkokierroksilla ensimmäisessä vaiheessa on Vienna Capitals, jonka se onnistui voittamaan avauskohtaamisessa lukemin 3-1.

Viime aikoina Liigassa erittäin hyvässä iskussa ollut Kärpät hallitsi pelin ensimmäistä ja toista erää mielin määrin, kun taas kolmannessa Vienna pääsi peliin paremmin kiinni.

Tappiosta huolimatta vierasjoukkueen päävalmentaja Tom Pokel ei aivan täysin harmissaan ollut kuitenkaan.

– Emme tietenkään pelanneet ihan parasta peliämme, mutta tulokseen voimme silti olla kohtuullisen tyytyväisiä. Pelasimme kuitenkin tätä ennen niin perjantaina kuin sunnuntaina ja vielä sunnuntaina vieraissa. Olimme myöhään silloin kotona ja heti maanantaina matkustimme tänne. Ehkä se vähän näkyi, sillä emme saaneet ottelulle sellaista alkua mitä halusimme, Pokel myönsi.

– Kärpät oli alussa selvästi parempi, mutta loppua kohden paransimme ja onnistuimme siinä myös iskemään maalin, mikä antaa hyvää buustia jo seuraavaa kamppailua ajatellen. Tiedämme sen, että pelaamme hyvin vahvaa joukkuetta vastaan, joka on hallitseva mestari omassa sarjassaan. He luistelevat hyvin ja tekevät todella paljon töitä koko ajan.

Muun muassa tuoreeltaan Italian maajoukkueen päävalmentajana ollut ja viime kaudella HC Bolzanon Itävallan mestariksi luotsannut Pokel innostuikin kehumaan vastassa olevaa Kärppien joukkuetta.

– He pelasivat nyt erittäin kompaktisti. Todella vahva joukkue tuo on, joka pelaa hyvin yhteen. Näkee sen, että joukkue on hyvin valmennettu ja heillä on otteissaan jatkumoa jo viime kaudesta. Meillä taas tilanne on vähän eri, kun otin itse joukkueen haltuun tälle kaudelle ja mukana on paljon uusia pelaajia. Siihen nähden olemme tyytyväisiä siihen, että miten pelaamme tällä hetkellä. Kärpistä pitää se sanoa kyllä, että he ovat erittäin hyviä kiekon kanssa hyökkäysalueella ja ylivoima on myös mallikasta.

Vienna ja Kärpät iskevät yhteen toisessa osaottelussa ensi tiistaina Itävallassa. Pokelin mukaan Capitalsilla ei ole tällä hetkellä yhtään mitään hävittävää.

– Kukaan ei uskonut, että olisimme edes tällä kierroksella mukana 16 parhaan joukossa. Siitä olemme erittäin iloisia, eikä meillä tosissaan ole mitään hävittävää tässä. Yritämme totta kai parhaamme ja seuraavaan peliin pitää löytää vielä lisää työasennetta. Samalla kiekkoa vielä enemmän maalille ja sitä kautta yritämme hyödyntää mahdollisuutemme.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen