Itäisen konferenssin parhaisiin vierasjoukkueisiin lukeutuva Florida Panthers antoi sunnuntaina Anaheimille oppitunnin. Jos ei muusta, niin asenteesta. Hyvin luistellut ja tiiviisti pelannut Florida iski lopulta taululle tylyt 6-2-lukemat. Tappio oli Anaheimille toinen peräkkäinen.

– Ei mennyt ihan nappiin tänään. Mutta tätä tää jääkiekko on, joskus häviää, joskus voittaa. Joskus peli ei kulje ja tänään ei mennyt kyllä yhtään mikään oikein, Ducks-puolustaja Sami Vatanen puhisi SuomiKiekko-sivustolle.

Anaheimin tapauksessa surkeinta oli sunnuntaina asenne ja jonkinlainen velttous. Kahdesti peräkkäin Los Angelesia vastaan viikolla pelannut Anaheim ei selkeästi löytänyt otteluun latausta, jollaisella se pelasi kiihkeissä Kings-otteluissa. Velttous vain lisääntyi ottelun edetessä.

– Totta kai siellä yritetään loppuun asti pelata, mutta näitä iltoja välillä tulee. Kaveri luisteli kyllä tänään tosi hyvin ja oli varmastikin tuon verran parempia.

Ei Vatanen silti joukkueensa ilmettä hyväksy.

– Tiedettiin kyllä, ettei tästä helppoa peliä tule. Ei tässä liigassa ole helppoja pelejä. Ei tuonne voi lähteä läpsyttelemään yhtään ketään vastaan tuolla tavalla, Vatanen latasi.

Tuleen ei voi Ducks kuitenkaan jäädä makaamaan. Tulevalla viikolla edessä on tiukat vierasottelut saman konfrenssin kärkijoukkueita Calgarya ja Vancouveria vastaan.

– Pelit tästä vain kovenee. Ensi viikolla on taas isoja pisteitä tarjolla. Oman divisioonan joukkueille ei kyllä passaisi hävitä, JYP-kasvatti päätti.

Floridan Jussi Jokinen sai ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala