Vaikean ja pitkän kauden jälkeen uusien pettymysten pariin?

TPS:ssä viime kaudella vielä luutinut Shaone Morrisonn tuskin odotteli nähdynlaista alkukautta, kun Turku vaihtui Zagrebiin ja Medvescakin joukkueeseen.

Viime kauden sensaatiomaisesti pelanneen KHL-seuran alkukausi on ollut täynnä vaikeuksia. Seitsemästä ensimmäisestä ottelussa tilille ehti kertyä vain yksi voitto.

Vaikka sen jälkeen tilille on tullut jo muutama voitto lisää, on joukkue kuulunut alkusyksyn pahimpiin alisuorittajiin.

SuomiKiekko-sivusto tapasi kokeneen pakin, joka ei kuitenkaan halunnut murehtia vaikeasta alkusyksystä huolimatta.

Ennen Jokerit-peliä valmentajaa vaihtanut joukkue saikin Helsingissä kaivatun piristysruiskeen vaikealla syksylleen.

– Tämä on raikas alku meille. Vaikka olemme olleet vasta vähän aikaa uuden käskijän alaisuudessa, olemme yrittäneet löytää uuden rentouden touhuun. Tämä voitto auttoi paljon, Morrisonn pohti 3-2-voittoon päättyneen Jokerit-kamppailun jälkeen.

Jos joukkueena on ollut takkuista, on myös henkilökohtaisesti paluu KHL-kiekkoon sisältänyt takaiskuja.

– Minulla on ollut alkukaudesta pieniä vammoja, joten en ole päässyt pelaamaan paljon. On ollut raskasta katsoa joukkueen menoa, varsinkin kun olemme hävinneet monta peliä, järkäle myönsi.

TPS-kaudelta tutun kaverin Brian Willsien suosittelemana Kroatiaan päätynyt kanukki on muuten viihtynyt KHL-kiekon parissa. Kohteliaasti TPS-kauttaan kehuva pakki nostaa uuden ympäristön korkealle pitkällä pelaajaurallaan.

– Tämä on mahtava sarja. Euroopan parhaat pelaajat pelaavat täällä, joten vastus on koko ajan aivan huippuluokkaa.

– Kaikki on ollut posiitivista. Täällä on uskomattomat kannattajat – ehkä parhaat fanit, mitä olen koskaan nähnyt. Joka pelissä on huikea meno ja pääsemme pelaamaan kotona pienessä kaukalossa.


Edellinen kausi Turussa oli täynnä tuskaa, ja nyt uusi syksy on sisältänyt jo vaikeuksia. Pelkäätkö saaneesi jo jonkinsortin kirouksen niskaasi?

– Heh, meillä on hyvä joukkue, olemme mielstäni vain alisuorittaneet alkukaudesta. Meidän pitää päästä potentiaalin edellyttämälle tasolle. Meillä on riittävän tasokas ryhmä, jotta pystymme menestymään.

– Turussa päädyimme myymään kaikki parhaat pelaajamme, mikä teki kaudesta todella raskaan. Kun kaksi parasta pistemiestä myydään, tekee se touhusta kaikin puolin vaikeaa. Mutta täällä olen luottavaisempi, Morrisonn kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo