Runsaat 500 ottelua NHL:ssä tahkonnut Matthew Lombardi on palailemassa Sveitsin NLA-liigaan.

Kanadalaishyökkääjä solmi kesällä kaksivuotisen sopimuksen New York Rangersin kanssa. Kauden kynnyksellä Rangers tiputti Lombardin AHL-seura Hartford Wolf Packiin. TVA:n Renauld Lavoien mukaan Rangers olisi asettanut miehen waiver-listalle.

Lombardi onkin tiettävästi suunnannut katseensa Eurooppaan. Viime kaudella kanukki pyssytti Genève-Servetten paidassa tehot 20+30=50 voittaen Sveitsin liigan pistepörssin. Genève haluaisi kiinnittää pelaajan, jos se vain on taloudellisesti mahdollista.

– Jos meillä on mahdollisuus napata viime kauden paras pistemies, niin tietenkin tartumme siihen. Nyt yritämme löytää rahaa, sveitsiläisseuran pääluotsi Chris McSorley kertoo Le Matinille.

Lähteen mukaan myös Bern ja Lugano ovat kiinnostuneita Lombardista. Myöskään KHL-seuroja ei voi jättää pois laskuista.

32-vuotias Lombardi voitti MM-kultaa vaahterapaidoissa 2007.