Kiekko-Vantaan maalilla ensimmäistä kertaa keskiviikkona torjuneen Noora Rädyn debyytti ei jäänyt huomioimatta myöskään Pohjois-Amerikassa. The Hockey News julkaisi jutun otsikolla (suomeksi käännettynä): Noora Räty teki kiekkohistoriaa.

Kiekkoraamattuna pidetty lehti kertoi jutussaan Rädyn olevan ensimmäinen suomalaisnainen, joka pelaa virallisen ottelun Mestiksessä. Aiemmin kanadalainen Hayley Wickenheiser pelasi Mestistä Kirkkonummen Salamoiden paidassa 10 ottelua kaudella 2003-04.

– Mestis-debyytissään Räty pysäytti 31 laukausta, kun Kiekko-Vantaa hävisi 2-5. Vaikka hän on aikaisemmin sanonut, ettei usko nappaavansa ykkösvahdin viittaa itselleen, todisti debyytti, että Rädyllä on kyvyt pelata Mestiksessä myös enemmän kuin pari peliä, The Hockey Newsin toimittaja Jared Clinton analysoi.

Räty kertoi Sotshin olympialaisten jälkeen harkitsevansa lopettamista, koska naiskiekkoilussa ei ole tasokasta kilpasarjaa. Räty sanoi silloin Twitterissä, että hänen mielestä ammattimaisen treenaamisen vaatiminen töissä käymisen ohella on epäreilua ja liikaa vaadittu.

The Hockey News muistuttaa, että koko kiekkomaailma oli menettää silloin kovan talentin.

– Kiekkomaailma voi olla kiitollinen, ettemme menettäneet uskomatonta lahjakkuutta liian aikaisin.

Lue The Hockey Newsin artikkeli tästä!