Lue lisää: Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen ajatukset tulevasta CHL-vastuksesta

Mestarien liigassa eli CHL:ssä arvottiin perjantaina ensimmäisen jatkokierroksen parit, joissa mukana on Suomesta peräti seitsemän eri joukkuetta.

Lukko ja TPS arvottiin samaan pariin, muille taas vastaan tuli ulkomaalaisjoukkue.

Oulussa A-lohkon CHL:ssä voittaneelle Kärpille vastaan asettuu itävaltalaisjoukkue Vienna Capitals, joka ensimmäisenä saattaa vaikuttaa joiltain aivan muulta, mitä se oikeasti onkaan.

Kärppien toimitusjohtajalla Juha Junnolla on tästä vahva käsitys.

– Tämä oli yksi kovimmista vaihtoehdoista mitä katsottiin. Skellefteå ja Vienna Capitals olivat ne, joita pidettiin kovimpina vaihtoehtoina. Se siksi, että Vienna pelasi erittäin kovassa lohkossa, jossa oli mukana isoja seuroja Zurichiä ja Färjestadia, jotka se molemmat löi. Färjestadin pomot kertoivat vielä arvontatilaisuudessa, että vastaan tulee kyllä todella kova joukkue, Junno vakuuttelee SuomiKiekko-sivustolle.

– Red Bull on pistänyt paljon rahaa tuon taakse, ovat saaneet uutta areenaa ja muutenkin ovat satsanneet tähän hommaan. Heillä on kova halu voittaa koko Euroopan mestaruus, joten neljäs päivä tiistaina marraskuussa tulee kyllä haastava joukkue vastaan.

– Kuitenkin saivat kaikista eniten pisteitä 44 eri joukkueesta, vielä siitä huolimatta mitä lohko oli. Eli ovat tavallaan rankingin ykkönen, Junno summaa ajatukset.

Kärpillä oli Junnon mukaan toiveena se, ettei vastaan asettuisi mitään kotimaisen sarjan tuttua vastustajaa.

– Se on aina mukavampi tämmöisissä pelata ulkomaalaista joukkuetta vastaan.

Lisää yleisöä tiedossa

CHL:n suhteen on käyty monenlaista keskustelua. Alussa ottelut vetivät hyvin väkeä, jossain vaiheessa tuli taas hyvinkin ”hiljaisia” jaksoja ja eri paikkakuntien suhteen vaihtelevuus oli isoa luokkaa.

Kärpillä se myös näkyi, sillä Kölniä vastaan pelatussa ottelussa oululaisjoukkueen kotiareena oli täyttöasteeltaan jo hyvin positiivinen, kun taas esimerkiksi viimeisessä alkulohkon ottelussa Libereciä vastaan yleisöä oli juuri ja juuri yli 2000.

Kaiken keskellä Junno on kuitenkin tyytyväinen siihen, mikä saldo yleisömäärien suhteen on tällä hetkellä.

– Kolmessa pelissä oli yli 11 000 katsojaa yhteensä. Olin siihen kyllä tyytyväinen.

– Ja nyt varmasti väkimäärä nousee, kun pelataan vielä selvemmin pudotuspelejä ja on enää 16 parasta mukana. Muutenkin hyvin tyytyväinen olen siihen miten tämä on lähtenyt liikkeelle ja uskon, että tästä kasvaa eurooppalainen jääkiekon ammattilaissarja. Se on hyvässä alussa.

Junno myös nojaa vahvasti sarjan tulevaisuudesta puhuttaessa siihen, miten fiksusti hänen mukaansa nykyiset omistajajärjestelyt on järjestetty.

– Tätä ei vie eteenpäin pelkästään kansainvälinen jääkiekkoliitto. Toki se on mukana tässä ja sillä on kovat intressit, mutta tässä seurat ovat siinä suurimman omistajan asemassa. Siksi uskon tulevaisuuteen.

Kirkas tavoite

Alkulohko Kärpillä sujui CHL:ssä hieman vaihtelevissa merkeissä, vaikka se kärsikin ainoastaan yhden tappion kuudessa pelissään. Uuden joukkueen kanssa prosessin ensivaiheilla tuli vastaan välillä hyvinkin positiivisia suorituksia, kun taas välillä puristamista oli oikein kunnolla esillä.

Ja hieman sitä samaa on yhä. Tulee hetkiä, jolloin tekeminen näyttää vahvalta, mutta taas esimerkiksi kokoonpanon nykytilanteen haasteet nostavat päätään sitten toisella hetkellä.

Suurin haaste tällä hetkellä on hyvin vajaa sentterikalusto, kun vielä siitä Ouluun lupaavilla sanoilla saapunut Nicolas Deschamps ei yltänyt lähinnä millekään tasolle.

Sunnuntaina Kärpät tiedottikin Deschampsin lähtevän muualle, eli hänelle etsitään uutta seuraa.

Nykytilanteeseen Kärppien onkin reagoitava CHL:n muutaman viikon mittaisen siirtoikkunan aikana. Siihenkin nähden, että tavoitteet sarjan suhteen ovat kovat Oulussa.

Alkulohkosta jatkoonpääsy oli vain minimitavoite, joka ei lopulta kokonaismenestystä miettiessä riitä.

– Kyllä me halutaan mennä ihan loppuun asti, mutta totta kai samalla tiedetään tietysti se, että kun pelataan pudotuspelejä ja on vain kaksi kamppailua, sekä joukkueet ovat niin kovia, niin silloin aina urheilu on kuitenkin urheilua. Sen tiedän, että kyllä Kärppinä halutaan mennä jatkoon, mutta totta kai sama se on Viennalla. He ovat satsanneet tähän todella paljon, Junno paaluttaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen