KalPa porskuttaa Liigan toisella sijalla jäätyään viimeisissä 12 ottelussaan pisteittä vain kerran. Sillä on ohjelmassaan vielä kaksi ottelua ennen maaottelutaukoa, eikä Savossa katsota vielä ensi viikkoon.

– Jotkin joukkueet odottavat jo taukoa, ja ajattelevat, että pelataan vain pelit pois. Näistä tulee ihan yhtä tärkeitä kolmia pisteitä kuin helmi-maaliskuussakin. Sen olemme yrittäneet pitää mielessä, linjaa KalPan keskushyökkääjä Jukka Voutilainen.

KalPa on ollut kauden positiivisin yllättäjä. Erityisesti sen pelitapa on kerännyt kehuja.

– Toivoimme hyvää alkua, ja saimmekin. Otimme pari hyvää voittoa, ja kaadoimme kovat SaiPan ja Tapparan. Näimme, että voimme lyödä kenet vaan, kertaa ”Vode”.

– 60 peliä ei kuitenkaan voi pelata hyvin. Välillä tulee huonompia pelejä. Sitten pitää voittaa toisella tavalla; Puolustaa, heittäytyä ja blokata vetoja ja runnoa maalit muuten, jos jalat eivät ole aivan terävimmillään, koska ei niin voi jokaisessa pelissä ollakaan.

KalPan seuraava vastustaja on Tappara. Jukka Voutilaisen piinapenkki-haastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla hyvissä ajoin ennen perjantaina pelattavaa ottelua.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen