Kuten uutisoimme maanantaina, NHL-konkari Aki-Petteri Bergistä tulee Leijonien uusi huoltaja. Maajoukkue vahvisti asian tänään kotisivuillaan.

Myös TPS:n huoltajana toimiva Berg on lupautunut mukaan Leijonien huoltotiimiin Karjala-turnauksesta käynnistyvällä kaudella.

– On hienoa palata tuttuihin ympyröihin, fiilikset ovat hienot. Pelaajana sain olla mukana mahtavissa turnauksissa, ja kun Jere (Lehtinen) ja Kojo (Kari Jalonen) olivat asiasta yhteydessä, oli päätös helppo, Berg kertoo.

A-maajoukkueen johtoryhmässä on mukana Bergille pelaajauralta tuttuja nimiä, ja myös maajoukkueen pelaajaringissä on useita pelaajia hänen kesällä 2011 päättyneen aktiiviuransa ajoilta.

Turun Palloseuraa viimeiset kautensa edustanut Berg pelasi uransa aikana yhteensä 606 NHL:n runkosarja- ja 54 pudotuspeliottelua edustaen Los Angeles Kingsiä ja Toronto Maple Leafsia.

A-maajoukkueen kausi käynnistyy marraskuussa pelattavassa perinteisessä Karjala-turnauksessa. Suomi kohtaa torstaina 6.11. Tshekin, lauantaina 8.11. Venäjän ja sunnuntaina 9.11. Ruotsin. Karjala-turnaus pelataan Helsingin Hartwall Arenassa.