Washington Capitalsin supertähden Aleksandr Ovetshkinin viime kausi oli lopulta hieman ihmeellinen. Ovetshkin voitti sarjan maalikuninkuuden 51 osumalla, mutta samalla hänen tehotilastolukema oli aivan surkea, kun se painui peräti niinkin pahasti miinukselle kuin -35.

Capitalsin tuoreelta päävalmentajalta Barry Trotzilta kysyttiin CSN Washingtonin toimesta NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden yhteydessä Ovetshkinista. Trotzilla oli venäläistykin pelistä monenlaisia ajatuksia.

– Aleksandrin peliin on tullut ehkä hieman liikaa liukumista. Kun hän ehkä vähän liiankin kovaa yrittää tehdä maaleja, niin samalla hän ei nyt saa sitten taas hirveästi tilaa. Kaikki muistavat sen, että mitä tapahtui, kun Aleksandrin pelissä olivat kova vauhti yllä, minkä yhteydessä hän pystyi ohittamaan puolustajia myös vahvalla taitokapasiteetillaan, Trotz kertaili.

– Se, että seisoskelet vain paikollaan, se tekee sinusta helpon pidettävän, Trotz pohti haasteita.

Trotz yrittääkin saada korjatuksi Ovetshkinin tehotilastolukemaa muun muassa sillä, että Ovetshkin osallistuu enemmän puolustusalueella peliin.

– Kun hän saa tuota liukumista pois pelistään, hänestä tulee yhtä vaikea hallittava ja yhtä tehokas kuin mitä hän on ollut parhaimpina vuosinaan.

– Samalla sanoin hänelle, että hän teki 51 maalia viime kaudella, mihin kukaan muu ei pystynyt. Haluan hänen tekevän sen saman uudelleen. Itse taas haluan, että hän pääsisi edes nollalukemaan tehotilaston suhteessa. Jos hän napauttaa sen 51 tai 52 maalia ja on tehotilastossa nollissa, olemme aika hyvässä iskussa.

Samalla Trotz ymmärtää sen, että miten kovan tarkastelun alla Ovetshkin on koko ajan.

– Se on selvää, että hänen kohdistuu paljon huomiota kun hän on koko organisaation iso kasvo ja hän sai tämän organisaation lentoon. Mutta samalla nyt on asioita, mitä hän voi tehdä pelin suhteen paremmin.