Stanley Cup -finaaleissa on nyt tahkottu neljä ottelua ja Los Angeles Kings johtaa sarjaa New York Rangersia vastaan voitoin 3-1.

Toimittajat Ilari Savonen ja Antti Eteläaho pureutuvat HuippuKiekko-sivustolla finaaleista tähän mennessä pinnalle tulleisiin asioihin ja pohtivat kovasti sitä, onko Rangersista enää pitkittämään sarjaa?

Kaksikosta Savonen pitää Kingsiä hyvin vahvana suosikkina jatkon suhteen. Mutta mitä siihen vaaditaan, että Rangers voisi voittaa esimerkiksi Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä seuraavan kamppailun?

– Täydellinen suoritus. (Henrik) Lundqvistin käsittämätön peli, todella vähän puolustusvirheitä ja kärkihyökkääjien todellista vastuunkantoa. Mutta että ovatko pohjat sille suotuisat? En usko. Ja käykö noin? En usko. Melkoinen fantasiakuvitelma tuohonkin vaaditaan, realistisuus on iso kysymysmerkki, Savonen pohtii.

– Rangersin pitää päästä johtoasemaan ja tällä kertaa uskaltaa pelata rohkealla kiekkokontrollilla siinä tilanteessa. Passivoituminen antaa Kingsille voiton avaimet, kuten aikaisemmissa peleissä on huomattu. Lundqvistin harteilla on myös todella paljon, Eteläaho lisää.

Ketkä ovat sitten Savosen ja Eteläahon suosikit pudotuspelien arvokkaimman pelaajan tittelin suhteen?

Muun muassa siitä lisää dialogissa, jonka löydät täältä!