Maajoukkuevahti siirtyy Mestikseen – ”Haettiin kokeneempaa, mutta urallaan nousussa olevaa kaveria”

© Kuva: Ilari Isotalo
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Jukurit on tehnyt vuoden sopimuksen Ranskan maajoukkuemaalivahti Ronan Quemenerin (184 cm / 77 kg) kanssa. Quemener siirtyy Jukureihin Rankan pääliigan voittaneesta Brianconin joukkueesta, jonka hän siivitti seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen. 26-vuotias maalivahti valittiin pudotuspelien tärkeimmäksi pelaajaksi.

– Haettiin kokeneempaa, mutta urallaan nousussa olevaa kaveria maalille. Tiedetään kaverin työmoraali ja halu kehittyä erittäin korkeaksi. Saadaan fiksu, motivoitunut ja sitoutunut kaveri, jonka tavoite on pelata Liigassa tai sitä kovemmassa sarjassa vuoden kuluttua, kommentoi hankintaa urheilujohtaja Tommi Kerttula.

Quemener pelasi viime kaudella yhteensä 51 ottelua, joista neljä oli maaotteluita. Runkosarjassa, pudotuspeleissä, Ranskan cupin otteluissa ja maajoukkuepeleissä. Quemenerin päästettyjen maalien keskiarvo oli alle kahden: 15 pudotuspelissä torjuntaprosentti oli 94,8.

– Jukureilla on luonnollisesti linkit myös Eurooppaan ja pelaajasta saatiin myös hyvät referenssit niin ulkomaalaisilta kuin suomalaisiltakin, jatkaa urheilujohtaja.

Ranskan maajoukkueessa 15 kertaa esiintynyt Quemener oli mukana kevään MM-kisoissa, jossa Ranska raivasi tiensä aina puolivälieriin asti häviten kultaa voittaneelle Venäjälle 3-0. Quemener oli kisoissa kolmantena maalivahtina. Ranskan maajoukkueen ykkösvahtina on ollut pitkään seitsemän kauden NHL-ammattilainen Christobal Huet. Tulevaisuudessa on Quemenerin vuoro.

– Keskustelin Ranskan maajoukkueen päävalmentajan Dave Hendersonin kanssa ja hän näki Ronanin meille tulon pelkästään positiivisena asiana. Hendersonin viesti oli selvä. Parempi pelata Mestiksessä, kuin olla luukulla Liigassa. Hänen mukaan Ronan on maajoukkueen kivijalka tulevaisuudessa, sanoo Kerttula.

Quemenerilla oli tarjouksia Mestistä kovemmista sarjoista, kuten kotoisesta Liigasta, mutta päätös Jukureihin siirtymisestä oli eritoten urheilullinen.

– Olen onnellinen päästessäni Jukureihin, joka tarjosi minulle uuden ja juuri oikeanlaisen haasteen. Suomeen tulo on seuraava askel urallani. Valitsin Jukurit koska olen kuullut organisaatiosta ja kaupungista hyvää. Odotan innolla pääseväni uuteen kulttuuriin, Mikkeliin ja eritoten tapaamaan uusia joukkuekavereitani, kommentoi sopimustaan puolestaan Quemener.

Sopimuspelaajat 24.6.2014

Maalivahdit:
Ronan Quemener
Tadeas Galansky
Nicolas Luomi (Jukurit Ajr) harjoitusringissä

Puolustajat:
Ilkka Vaarasuo
Juuso Akkanen
JP Purolinna
Roy Pihlström
Elmeri Laamanen
Jani Forsström
Samuli Piipponen
Santeri Lukka
Jarno Pavén

Hyökkääjät:
Pentti Nöyränen
Niko Laakkonen
Oula Palve
Timo Hiltunen
Riku Pitkänen
Joonas Kalliola
Jani Savolainen
Juuso Sipola
Janne Väyrynen
Erno Ripatti
Mikko Hyyryläinen
Iivo Hokkanen
Roope Hämäläinen
Teemu Turunen
Otto Cichoracki (Jukurit Ajr) harjoitusringissä

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS