KooKoon joukkue kaudeksi 2014-15 vahvistuu maalivahti Frederic Cloutierilla, hyökkääjä Tuomas Kinnusella ja penkin taakse siirtyvällä Jari Kauppilalla. Pietari Koskelaisen sopimus on purettu.

Cloutierin pelaajasopimus on yksivuotinen ja Kinnusen 2+1-vuotinen. KooKoon viime kauden kapteeni ja SM-liigassa kolmella vuosikymmenellä pelannut Jari Kauppila siirtyy puolestaan apuvalmentajaksi yksivuotisella pestillä.

– Valmennus- ja maalivahtiosastot ovat näiden sopimusten myötä valmiit. Menemme eteenpäin askel askeleelta ja keräämme palapeliin puuttuvia palasia. Kaikki toiminta, jota olemme pitkin kevättä ja kesää tehneet, tähtää ainoastaan mestaruuden uusimiseen sekä siihen, että olemme joka osa-alueella taas valmiimpia Liigaan, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa iloitsee.

Cloutier on 33-vuotias kanadalaismaalivahti, joka pelasi viime kaudella Saksan DEL2-sarjassa. Kaudet 2011-13 veskari torjui Itävallan pääsarjassa ja 2007-2011 Italian pääsarjassa. Ennen Eurooppaan tuloa Cloutier pelasi pitkään Pohjois-Amerikan farmisarjoissa ja kuului myös Minnesota Wildin sekä New York Islandersin NHL-miehistöihin.

Oikeassa kädessä räpylää pitävä Cloutier muuttaa Suomeen perheensä kanssa. Cloutier ja KooKoon apuvalmentaja Jukka Kuusivuori tekivät yhteistyötä jo miehen Itävallan-vuosina.

– Meillä on ollut jo kaksi viimeistä kautta maalivahtiduo ja halusimme jatkaa samalla sapluunalla. Pelimäärät ovat nykyään jo niin kovia, että kuormaa on fiksua jakaa. ”Rambo” ja ”Freddy” takaavat sen, että veskariosastomme on erittäin kova myös tulevalla kaudella.

Tuomas Kinnunen, 17, siirtyy Kouvolaan KalPan junioriorganisaatiosta. Edelliskaudella hyökkääjä pelasi B-nuorten SM-sarjaa ja kuului myös alle 17-vuotiaiden maajoukkuerinkiin.

– Kinnunen on potentiaalinen nuorimies joka on kuulunut sekä 16- että 17-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Pietari Koskelaisen siirtyessä SaiPan A-nuoriin katsoimme Kinnusen tulevan meille nyt oikeaan aikaan. Miehen tulon myötä meillä on edelleen erittäin hyvä nuorisokolmikko kasassa, eli Sami Tamminen, Niki Koskinen ja Tuomas Kinnunen.

Huiman pelaajauransa viime kauteen päättänyt Jari Kauppila liittyy KooKoon valmennusjohtoon apuvalmentajaksi. Kauppila, 40, johdatti keväällä oranssimustat kapteenina Mestis-mestaruuteen. Kauppila pelasi urallaan muun muassa yhteensä yli 800 liiga- ja yli 200 Ruotsin Elitserien-ottelua.

– ”Kake” oli erittäin iso palanen viime vuoden mestaruudessa ja puhuimme kauden jälkeen pariin otteeseen valmennusasioista. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että miehelle syntyi vuodessa vahva KooKoo-sydän ja halu olla organisaatiossa mukana myös peliuran jälkeen. Kake tuo hyvän lisän meidän valmennukseen jo pelkästään vahvan pelaajauransa kautta ja on nöyrin mielin lähdössä oppimaan uutta.