Ilja Kovaltshukista leviää tällä hetkellä uskomaton huhu: tunnetun radiopersoonan Dino Costan mukaan New Jersey Devils haluaisi venäläistähtensä takaisin.

NJ.comin toimittaja Randy Miller kysyy tosin aiheellisesti: voiko jutussa olla mitään perää vai onko kyseessä ainoastaan naurettava huhu? Miller muistuttaa, mitä NHL-pomo Bill Daly sanoi, kun Kovaltshuk katkaisi vuosi sitten NHL-sopimuksensa siirtyessään kovalla kohulla Pietarin SKA:han Venäjälle.

Dalyn mukaan venäläishyökkääjän täytyisi olla käytännössä kokonainen kausi pelaamatta tai saada kaikkien 30 NHL-seuran suostumus NHL-paluuseensa. Muutoin paluu rapakon taakse ei voi tapahtua ennen kautta 2018-19, jolloin hän voi siirtyä takaisin NHL:ään täytettyään 35 vuotta.

Devilsin pahimmat kilpakumppanit tuskin suostuisivat noin vain Kovaltshukin paluuseen. Se pitää jo miehen poissa spekulaatioista esimerkiksi ensi sesongin suhteen. Kaiken lisäksi Kovaltshuk viihtyy Venäjällä, vaikka viime kausi olikin vaisu ja loukkaantumisten sävyttämä.

Kovaltshuk teki viime kesänä nelivuotisen KHL-sopimuksen Pietarin SKA:n kanssa. KHL-supertähti ei ole poissulkenut paluutaan NHL:ään, mutta ihmeitä täytyy tapahtua, mikäli Kovaltshuk nähtäisiin Devilsin paidassa jo ”etuajassa” eli esimerkiksi ensi kaudella tai sitä seuraavalla.