NHL:n kesän draftin suhteen suomalaisista ensimmäisenä varatuksi povattiin kovasti KalPan Kasperi Kapasta, jonka ohitti kuitenkin Nuorten Leijonien kanssa kultaa vuodenvaihteessa Ruotsista napannut Julius Honka.

Honka varattiin Dallas Starsiin vuorolla 14.

Suomalaispuolustaja istui lopulta hyvin vahvasti siihen, mitä Stars pyrki hakemaan draftin ensimmäiseltä kierrokselta.

– Se mitä kovasti tarvitsimme oli juuri oikealta puolelta laukova puolustaja, joka pystyy johtamaan ja olemaan iso palanen ylivoimaamme. Uskon, että Honka pystyy olemaan ja pystyy tuomaan juuri näitä asioita ja pystyy olemaan juuri sellainen pelaaja mitä etsimme, Starsin toimitusjohtaja Jim Nill hehkutti heti draftin jälkeen.

– Hän on todella taitava ja hän pystyy johtamaan puolustusta ja olemme erittäin innossamme siitä, että millaista potentiaalia hänellä on, Nill jatkoi.

Honkaan on yhdistetty koviakin vertauskohteita, mihin GM Nill lähtee helposti mukaan.

– Hänessä on paljon Erik Karlssonia, hän on paljon sen tyylin pelaaja. Jos hän on edes puoliakaan sitä mitä Karlsson on niin olemme erittäin iloisia.

– Juuri sellaista taitokapasiteettia hänellä kuitenkin on ja oikealta puolelta laukovana puolustajana hän tuo sellaisia asioita mitä meillä tällä hetkellä organisaatiossa ei oikein ole, Nill kiittelee.