Washington Capitalsin venäläistykki Aleksandr Ovetshkin vaihtoi muutama kausi sitten pelipaikkaa, kun silloinen Capitalsin päävalmentaja Adam Oates halusi hänet oikeaan laitaan aiemman vasemman laidan sijasta.

Siellä Ovetshkin tulee pysymään, ainakin uuden päävalmentajan Barry Trotzin mukaan alussa.

– Tiedän sen, että hän voi varmasti mennä vasempaan laitaan, mutta mielestäni hän teki hyvää työtä oikealla laidalla. Siinä on kuitenkin paljon etujakin, kun tulee oikealta puolelta oikeakätisenä pois alueelta ja miten esimerkiksi pystyy luonnollisesti tekemään kaikki käännökset ja olemaan kasvokkain kiekon kanssa, Trotz pohti CSN Washingtonille asiaa.

– Muutenkin systeemissä, mitä me käytämme, hän tulee hyökkäyksissä loppupeleissä päätymään vasemmalle puolelle. Tasapainotamme kokonaisuutta samalla. Vasemmalle mentäessä hän käyttää yleensä paljon juuri maskeja, mikä auttaa taas kovasti maalinteossa, Trotz jatkoi.

Trotz puhui myös kovasti siitä, että mitä syitä Ovetshkinin viime kauden heikossa tehotilastolukemassa oli taustalla, vaikka hän samalla iski peräti 51 maalia voittaen NHL:n maalikuninkuuden (lue lisää). Nyt viesti muun muassa pelipaikan suhteen on ollut kuitenkin yksinkertainen.

– Sanoin hänelle, että hän voi pelata kumpaa puolta tahansa, mutta aloitetaan oikealta puolelta. Siellä hänellä oli kuitenkin hyvä viimeinen vuosi.