Erkka Westerlund paljasti illalla uuden tiedon Pekka Rinteen MM-matkasta

© Kuva: Ilari Isotalo

Leijona-päävalmentaja Erkka Westerlund toivoi sunnuntaina ottelun jälkeen suomalaisten osaavan antaa arvostusta Minskiin matkanneelle joukkueelle.

– On ollut kovaa kritiikkiä, ja toivoisin että ymmärrettäisiin, mitä nämä pelaajat ovat antaneet. He ovat uhranneet omaa vapaa-aikaansa, perheensä aikaa ja ensi vuoden harjoitusaikaa tullakseen edustamaan Suomea tänne.

– Joku Rinteen Peksi puhui itse seuralta luvan tänne, kun sitä ei meinannut tulla, Westerlund paljasti.

Sotshissa pelanneista osaa täytyi ennen kisoja päävalmentajan mukaan hieman houkutella lähtemään.

– Olympiakävijät, jotka ovat tehneet tosi kovan kauden – olen todella kiitollinen, että he lähtivät tänne mukaan. Toivottavasti tää matka on ollut sen arvoinen, että voi jälkeenpäin sanoa, että kannatti lähteä. Joitakin piti vähän houkutellakin… Kontiolan Petri, Lehterän Jori… toivottavasti nää herrat ovat sitten kuitenkin tyytyväisiä tähän matkaan.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen