Veli-Matti Savinaisella päinvastainen tilanne verrattuna viime kevääseen

© Kuva: Juha Tamminen

Hyökkääjä Veli-Matti Savinainen on yksi Leijonien ensimmäiseen leiriryhmään valituista KHL-pelaajista. Takana on uran ensimmäinen kausi Venäjällä.

Savinainen ja hänen tempauksensa palkata kaksi kaveriaan mukaan asumaan Hanti-Mansijskiin sai paljon julkisuutta. Siitä myös oli Savinaisen mukaan suuri apu elämiseen ja olemiseen.

– Vedin ensimmäiset kolme kuukautta hallin ja himan väliä, eikä ollut mitään tekemistä. Sitten kun he tulivat, niin kyllä se helpotti sitä perusarkea, kertailee Savinainen Venäjän oloja SuomiKiekko-sivustolle.

Savinainen tuli vuosi sitten Ässien kultahuumasta suoraan MM-kisoihin, mutta nyt hänellä on edessään täysin erilainen kisapaikkataistelu, kun hän vetää kevään ns. pitkän kaavan kautta. Kaksi vuotta sitten Savinainen kävi myös läpi pitkän leirityksen jääden MM-joukkueen ulkopuolelle.

– Nyt lähden taistelemaan kisapaikasta täysillä. On kunnia pelata MM-kisoissa.

Ainakin harjoituksissa ennen Latvia-peliä hän oli Petteri Wirtasen ja Leo Komarovin kanssa samassa ketjussa.

– Varmaan ihan omaa peliä minulta halutaan. Taklauksia, kiekkoa maalille ja itse perään reboundeja hakkaamaan, ennakoi Savinainen.

Suomi kohtaa Latvian torstaina Jyväskylässä ja perjantaina Kuopiossa. Savinaisen ajatuksia KHL-kaudesta, Hannu Jortikasta ja MM-kisoista lisää lähiaikoina SuomiKiekko-sivustolla toimittaja Panu Markkasen piinapenkki -erikoishaastattelussa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen