Teemu Selänne ryösti show’n Anaheimissa: ”Se oli enemmän, mitä uskalsin odottaa”

© Kuva: Getty Images

Anaheimissa tuntui sunnuntaina olevan jäällä vain yksi pelaaja. Jo lämmittelyiden aikana kotiyleisö osoitti villinä suosiotaan suomalaistähti Teemu Selänteelle, 43, joka pelasi uransa viimeistä runkosarjan ottelua. Loppua kohden tahti katsomossa vain kiihtyi.

Kolmannessa erässä kotiyleisö nousi Selänteen jokaisen vaihdon aikana seisoen taputtumaan ja osoittamaan suosiotaan seuran kaikkien aikojen parhaalle pelaajalle. Pelikatkoilla Selänteen uraa ja merkkipaaluja käytiin toistuvasti läpi. Ja lähes aina kera Standing ovationin.

Ducksin voitettua ottelun jatkoajalla, kiersi Selänne kenttää seisten suosiotaan osoittanutta yleisöä kiittäen. Myös Coloradon joukkue palasi pukuhuoneestaan Selännettä jäälle onnittelemaan. Jokainen joukkueen pelaaja kätteli ja halasi Selännettä.

Ihan viimeisin jäähyväisten tunne tapahtumasta kuitenkin puuttui, koska kaikilla, Selänteellä itsellään etenkin, oli tietoisuus tulevista pudotuspeleistä.

– Yritin ajatella tätä iltaa kuin normaalia ottelua. En oikein tiennyt, mitä odottaa. Ehkä se oli kuitenkin isoin helpotus, että tiesin, ettei tämä ole vielä viimeinen otteluni. Silti tiesin, että tämä on erityinen ilta, Selänne fiilisteli ottelun tauottua SuomiKiekko-sivustolle.

Fanien reaktiot ylittivät kaikki Selänteen odotukset.

– Se oli paljon enemmän, mitä uskalsin odottaa. Tuntui todella upealta. Maalin kun olisi perhana tuohon vielä saanut, muutamasta hyvästä paikasta kokeilemaan päässyt Selänne jatkoi hymyillen.

Selänteen runkosarjan tilastoiksi jäi 1451 ottelua ja 1457 (684+773) pistettä. Tehotilastossa Selänne on urallaan +95. Ylivoimamaaleja Selänteellä on 255 ja voittomaaleja 110. Hattutemppuja Selänne on tehnyt urallaan 22, mikä on kolmanneksi eniten NHL:n historiassa.

Tommi Seppälä, Anaheim
Twitter: @TommiSeppala