Liigan runkosarjan viimeinen kierros tarjosi Hämeenlinnassa upeaa draamaa. Tiedossa oli, että ottamalla Ilvestä enemmän pisteitä, nousisi HPK runkosarjan sijalle kymmenen ja pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

HPK oli voittanut viisi edellistä otteluaan täysin pistein, sitä edeltävän pelin voittolaukauksilla ja vielä edeltävän varsinaisella peliajalla. Seitsemästä edellisestä pelistä kasassa oli siis 20 pistettä, mutta kolmenkaan pisteen voitto ei olisi välttämättä vienyt paineettomassa tilassa hyvin esiintynyttä Kerhoa jatkoon.

HPK ei kipsautunut missään vaiheessa HIFK:ta vastaan, vaan vei ottelun tapahtumia ensimmäisestä vaihdosta alkaen.

– Mitä sitä jännittämään! Meillä olisi ollut joka tapauksessa hieno viikonloppu edessä! Joko kausi paketissa tai pelit jatkuisivat. Oli parempi mennä vain nauttimaan, hehkutti ikionnellinen HPK-ikoni Marko Tuulola ottelun jälkeen, kun oli jo tiedossa, että HPK sai paikan pudotuspeleissä.

HPK oli saanut myös hämeenlinnalaisyleisön liikkeelle, ja siitä oli osoituksena ottelun alkuminuuttien legendaarinen kuulutus ”Pyydämme seisomakatsomossa tiivistämään.”

HPK:n aikaisesta johdosta ja hyvästä otteesta huolimatta Rinkelinmäkeä piti pihdeissään jännitys, pelko, välillä epätoivokin. Yleisö vilkuili joka katkolla tuloksia kännyköistään, ja kun Jesse Saarinen vei HPK:n 3-0 –johtoon, syntyi Lukon tasoitus Ilvestä vastaan suurin piirtein samoihin aikoihin. Kuulutus siitä sai yleisön syttymään samanlaiseen riemuun kuin jokaisen HPK:n maalin aikana.

HPK-HIFK kulki Ilves-Lukkoa nopeammin, joten jännitys säilyi pitkään, vaikka se Lukon jokaisen maalin myötä helpottuikin.

– Toisessa erässä tuli kuulutus, ja silloin pääsin itse kärryille tilanteesta. Siinä vaiheessa alkoi olla hyvä usko päällä, sanoi Tuulola, jolle pudotuspeleistä putoaminen olisi tarkoittanut myös uran loppua.

Ottelun loputtua, HPK:n voitettua ja Tampereen tuloksen (Lukko voitti 4-1) tultua julki, ei Hämeenlinnan kotiyleisön riemulla ollut rajoja. Samalla Tuulola kiersi kaukalossa kunniakierroksia viimeisen runkosarjaottelunsa kunniaksi.

– Kun pelin alussa oli juhlallisuuksia, niin piti kerätä itseään, että pystyin pelaamaan. Se oli varmasti yksi urani tunnepitoisimmista hetkistä, kun yleisö hurrasi ja huusi nimeäni, Tuulola tunnelmoi.

HPK kohtaa pudotuspeleissä Jokerit.

Panu Markkanen, Hämeenlinna
Twitter @PanuMarkkanen