Kokenut Ville-Vesa Vainiola nousi TUTO Hockeyn sankariksi tiistaina, kun joukkue nappasi ensimmäisen voiton Mestiksen puolivälierissä.

Helpolla se ei kuitenkaan tullut. Raumalaislähtöinen hyökkääjä iski 4-3-osuman Kiekko-Vantaan verkkoon vasta jatkoerässä.

– Vielä oli vähän tahmeaa. Ensimmäinen peli vielä menee herkästi siihen, että katsellaan vain, mutta toivottavasti tästä lähtee rullaamaan paremmin, Vainiola kiteytti ottelun tauottua.

Ottelu oli jo pitkään turkulaisten hallinnassa. Joukkue johti aivan kolmannen erän loppuminuuteille vielä 3-1. Sen jälkeen tapahtui kuitenkin jotain, ja vantaalaisnippu nousi salamana tasoihin.

– Tämmöisiä sattuu. Nämä ovat kaikki testejä, mistä pitää vain oppia. Onhan se aika veemäistä aina, mutta ei auta jäädä surkuttelemaan. Eteenpäin vain!

Siinä mielessä 28-vuotiaan hyökkääjän voittomaali tuli enemmän kuin makeaan paikkaan. Jatkoerä ehti kulua vain kolme minuuttia, kun verkko helähti kotijoukkueen kannalta helpottavasti.

– ”Bobi” (Mikko Lehtonen) antoi mainion passin ja pääsin itsekin tälläämän hyvin. Hyvältä kyllä tuntui. Hienoa, että saatiin se aika nopeasti iskettyä.

Samalla kehut lähtivät myös vastustajan leiriin. Kiekko-Vantaa tuli varsinkin ottelun alussa kovaa päälle ja pelasi viisaan pelin.

– Pelasivat kyllä taktisesti todella hyvin. Puolustivat tiivisti – toisessa erässä meillä taisi olla 17 laukausta, josta neljä meni maalille asti.

– Sitkeä joukkue, joka pelaa kyllä uhrautuvasti. Ei tule missään nimessä kyllä helppoja pelejä heitäkään vastaan, Vainiola ennusti.

Avausvoiton myötä runkosarjan voittajana sarjaan lähteneen TUTOn taakka helpottui ainakin osittain.

– Varsinkin alussa oli kieltämättä hieman hermostuneisuutta, mutta hiljalleen se parani. Siinä mielessä oli tärkeää, että saatiin eka voitto alle. Tästä täytyy vielä parantaa, mutta eiköhän tästä hyvä tule, maalitykki kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo